x


  • EUR
    4.8703
    USD
    4.0980
string(16) "instant-articles"

Când va fi gata autostrada către munte? Ministrul a făcut ȘAPTE ORE de la București la Brașov

Cei care care visează la autostrada spre munte mai au de așteptat. Ministrul transporturilor, Lucian Bode, spune că abia peste doi ani ar putea demara lucrările pentru acest drum de mare viteză. Până atunci, autoritățile caută soluții rapide pentru aglomeraţia de pe DN1: de pildă, un drum forestier din zona Azuga, care ar putea prelua o parte din trafic.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.01.2020, 8:25

„Categoric, nu renunțăm la autostrada Comarnic-Brașov, dar până la construirea autostrăzii, noi suntem obligați să venim cu soluții alternative”, a spus ministrul Lucian Bode, miercuri seara, la Digi24.

 

Una dintre aceste soluții este Drumul Județean Câmpina-Valea Doftanei-Săcele (DJ1o2I). De la Câmpina la Valea Doftanei sunt 35 de km de drum județean asfaltat. De la Valea Doftanei până la granița cu Brașovul sunt 14 km de drum neasfaltat, dar care este prins în PNDL și poate fi finanțat integral. De la limita cu județul Brașov până la Săcele, sunt 12 km de drum județean pietruit, care de asemenea poate intra într-un program de finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Aproximativ 18 milioane de euro ar fi valoarea investiției necesare pentru amenajarea celor 61 de km de drum județean – a explicat ministrul.