AcasăActualitateCANICULA lovește România! ANM anunță temperaturi de peste 41 de grade în...

CANICULA lovește România! ANM anunță temperaturi de peste 41 de grade în acest weekend

Vine canicula din nou peste România, iar temperaturile din termometre depășesc 40 de grade, avertizează ANM.

Mai exact, ANM a emis o avertizare de cod portocaliu da caniculă care va fi valabilă în cursul zilei de duminică, în 15 județe din sudul țării. Temperaturile vor ajunge chiar și la 41 de grade, avertizează meteorologii.

În ceea ce privește zonele vizate, este vorba despre județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

Nici marți nu scăpăm de caniculă. ANM anunță că valul fierbinte se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Avertizarea de cod portocaliu de caniculă este valabilă atât vineri, cât și sâmbătă, în zece județe din țară. Este vorba despre județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

În aceste zone valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile ajung după-amiaza până la 38-40 de grade. Totodată meteorologii anunță că în timpul toții, acestea nu vor coborî sub 20-22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.