x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "energie"

Carburanţi, gaz, energie electrică. Republica Moldova intră treptat sub influenţa României din punct de vedere energetic

Chiar dacă la nivel politic relaţiile dintre cele două state sunt destul de reci, Republica Moldova este tot mai aproape de România din punct de vedere energetic. Deşi la nivel institutional încă se face destul de puţin şi pe acest palier, firmele mari româneşti sunt din ce în ce mai active peste Prut, iar Moldova face paşi mari în a-şi reduce dependenţa de energia care vine din Est.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 28.12.2017, 8:19

Interconectarea reţelei de înaltă tensiune

Săptămâna trecută, Republica Moldova a semnat un acord istoric, care, odată dus la final, va reduce dramatic gradul de dependenţă al ţării de energia electrică din Est şi va uni practic ţara cu România şi Uniunea Europeană.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Uniunea Europeană (UE), Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială au semnat pentru un pachet de finanţare de 270 de milioane de euro pentru a asigura interconectarea permanentă între reţelele electrice din Moldova şi România.

Articolul integral pe ECONOMICA.NET