AcasăActualitateCare este adevăratul nume al lui Celine Dion. Puțină lume știe asta

Care este adevăratul nume al lui Celine Dion. Puțină lume știe asta

Care este adevăratul nume al lui Celine Dion. Puțină lume știe asta. Celine Dion este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe la nivel mondial.

Puțini știu însă care este numele său real. Céline Marie Claudette Dion este numele din buletin al celebrei cântărețe.

Cântăreața s-a născut pe 30 martie 1968 în Charlemagne⁠, provincia Québec, Canada și este supranumită „regina muzicii pop”.

Totodată, Celine Dion este și deținătoarea Ordinului Canadei și a Ordinului Național al Québecului. Ea s-a născut într-o familie numeroasă, având o situație financiară precară.

A devenit cunoscută în lumea francofonă după ce René Angélil, care ulterior i-a devenit și soț, și-a ipotecat casa pentru a-i finanța producerea primul album. În 1990 a lansat Unison, material discografic ce i-a adus popularitatea în America de Nord și în alte țări anglofone.

Céline Dion a devenit cunoscută în anii 80 după câștigarea concursurilor Yamaha World Popular Song Festival și a Eurovisionului. A urmat lansarea mai multor albume în limba franceză, iar în 1986 a semnat un contract cu Sony Records.

În anii 90 a obținut succes la nivel mondial după lansarea câtorva materiale discografice de succes în engleză și franceză, devenind unul din cei mai bine vânduți cântăreți din istoria muzicii

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.