x


  • EUR
    4.7205
    USD
    4.1484
string(8) "internet"

Care este cea mai aspră sancţiune pentru injurii pe Facebook. Amendă MAXIMĂ menţinută de instanţă în cazul unui bărbat care a înjurat mai multe persoane

Un bărbat din Brăila, amendat cu 1.000 de lei după ce a înjurat pe Facebook mai multe persoane, a pierdut în instanţă procesul cu Poliţia. Bărbatul a contestat temeinicia amenzii şi în plus a considerat-o mult prea mare faţă de minimul prevăzut de lege în astfel de cazuri (200 de lei), însă Judecătoria a decis că amenda e proporţională cu faptele sale.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.01.2019, 10:39

Faptele pentru care bărbatul a fost sancţionat s-au petrecut în mai 2018.

 

Potrivit procesului-verbal încheiat la aproape o lună distanţă de data postării, individul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, reţinându-se că „a proferat injurii şi expresii jignitoare la adresa unor persoane pe contul personal de pe reţeaua electronică de socializare Facebook, fiind de natură să lezeze demnitatea şi onoarea celor în cauză”.

 

Bărbatul a primit amenda prin poştă

 

Procesul-verbal a fost încheiat în lipsa contravenientului şi i-a fost comunicat acestuia prin poştă. Bărbatul a aflat că a fost sancţionat cu amenda maximă.

 

mai multe, pe adevarul.ro.