AcasăExterneCare este cea mai mare țară din lume. Statele Unite ale Americii...

Care este cea mai mare țară din lume. Statele Unite ale Americii ocupă locul trei pe glob

Care este cea mai mare țară din lume. Statele Unite ale Americii ocupă locul trei pe glob. Dacă ne uităm pe glob, nu știm exact care sunt cele mai mari țări de pe glob. În funcție de suprafață însă, lucrurile pot fi destul de clare.

În prezent, Rusia, prin dimensiunea sa, ocupă aproximativ ⅛ din suprafața pământului și este cea mai mare țară din lume.
De asemenea, capitala Rusiei, Moscova, este unul dintre cele mai mari orașe din lume.

A doua cea mai mare țară din lume este Canada, care se află în nordul Statelor Unite și se învecinează cu cele două oceane și Alaska. Este compus din zece provincii și trei teritorii diferite, iar aici se află cea mai mare graniță din lume, cea care împarte Canada din Statele Unite ale Americii. Granița are o lungime de 8.893 km.

Care este cea mai mare țară din lume. Statele Unite ale Americii ocupă locul trei pe glob

Pe locul trei avem Statele Unite ale Americii, care sunt situate între două oceane diferite, Pacific spre vest și Atlanticul spre est.

Statele care alcătuiesc SUA ocupă partea de nord a Americii într-un teritoriu între Canada și Mexic. Pe lângă acestea, se mai adaugă și Alaska, dar și insulele Hawaii la nord de Canada. California și Florida sunt cele mai populate state.

Care este cea mai mare țară din lume. Statele Unite ale Americii ocupă locul trei pe glob

De abia pe locul patru avem China, care deși nu este cea mai mare țară din lume, este cel mai populat stat din lume. Acest stat este alcătuit din 22 de provincii, 5 regiuni autonome, 4 municipalități și 2 regiuni administrative speciale, toate controlate de guvernul de la Beijing. China este al doilea cel mai mare importator de bunuri, dar cel mai mare exportator din lume.

Pe locul 5 în topul celor mai mari țări din lume regăsim Brazilia.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.