AcasăActualitateCare este cea mai mică închisoare din lume. Unde se află penitenciarul...

Care este cea mai mică închisoare din lume. Unde se află penitenciarul inedit

Care este cea mai mică închisoare din lume. Unde se află penitenciarul inedit. Nu multă lume știe, dar pe glob există și o închisoare de doar două persoane. Cea mai mică închisoare din lume se află pe insula Sark și are dimensiunea unei garsoniere.

Doar doi deținuți pot sta în această închisoare, care este în continuare în funcțiune. Sark este o insulă mică, situată în Insulele Canalului, în apropierea coastei Normandiei. Aparține Coroanei Britance și este renumită pentru faptul că a fost ultimul stat feudal din Europa, până în anul 2008.

Populația insulei este de doar 600 de persoane, drept urmare, autoritățile nu au fost nevoite să aibă o închisoare prea mare.

Clădirea de mici dimensiuni cuprinde doar două celule, de 10 și 16 metri pătrați, fără ferestre, despărțite de un coridor lat de doar 90 de centimetri. Fiecare celulă este dotată cu un pat din lemn, peste care este așezată o saltea subțire.

În general, această închisoare aproape primitivă, construită în 1856, este folosită pentru a găzdui arestații sau condamnații timp de maximum două zile.

Dacă infracțiunea este mai gravă sau pedeapsa care se impune este mai de lungă durată, infractorii sunt transferați în închisoarea de pe insula Guernsey, care are o capacitate mai mare și oferă condiții mai bune.

Ultima infracțiune notabilă de pe insulă a avut loc în 1990. De atunci și până în prezent, infracțiunile au devenit foarte rare, drept urmare, aici, majoritatea polițiștilor sunt doar voluntari, aleși pentru un mandat de un an de zile, scrie incredibila.ro.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.