Care este cea mai săracă țară din lume. Locul are o istorie impresionantă

Care este cea mai săracă țară din lume. Locul are o istorie impresionantă. Cum știm care este cea mai săracă țară din lume?

În primul rând contează indicatorii folosiți pentru a evalua sărăcia. Iar în general, evaluarea acesteia se bazează pe indicatori precum Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, venitul mediu pe cap de locuitor, accesul la servicii de sănătate și educație, ratele șomajului și alte măsuri ale standardului de viață, arată shtiu.ro.

Care este cea mai săracă țară din lume? Somalia, o țară din Africa. Iar sărace mai sunt și țările precum Madagascar, Malawi, Niger și Republica Centrafricană.

Care este cea mai săracă țară din lume. Locul are o istorie impresionantă

Deși la prima vedere nu pare important, este esențial să înțelegem că sărăcia este o problemă serioasă și globală, și numeroase organizații internaționale, guverne și organizații neguvernamentale lucrează pentru a combate sărăcia și pentru a îmbunătăți nivelul de trai al persoanelor din cele mai sărace țări.

Ce mai trebuie să știm despre Somalia? Este o țară situată în Africa de Est, cu o istorie și o cultură bogată. Aici sunt câteva aspecte importante pe care ar trebui să le știți despre Somalia:

Somalia este situată în „Cornul Africii”, având o coastă lungă la Marea Arabiei și Oceanul Indian. Împarte granițe cu Etiopia, Kenya și Djibouti.

Limba oficială este somaleză, dar aici se vorbește și engleză, dar și arabă. Totodată, de-a lungul secolelor, țara a fost locuită de diferite grupuri etnice și triburi.

În același timp, Somalia a trecut printr-o perioadă lungă de conflicte și instabilitate politică, inclusiv războaie civile, conflicte etnice și probleme legate de guvernare. Această instabilitate a contribuit la degradarea infrastructurii și la probleme umanitare grave.

În ceea ce privește economia Somaliei, aceasta este în mare parte agricolă, dar și sectorul de creștere a animalelor joacă un rol important. Comerțul cu bovine, caprine și camile este o activitate majoră.

De asemenea, remitențele trimise de diaspora somaleză au o importanță semnificativă pentru economia țării.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed