AcasăActualitateCare este cea mai veche pădure din România și câți ani are...

Care este cea mai veche pădure din România și câți ani are aceasta

Care este cea mai veche pădure din România și câți ani are aceasta. Cea mai veche pădure din România este situată în județul Mureș și are peste 40 de hectare.

Romsilva scrie că Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România. Aceasta este situată în județul Mureș, are peste 40 de hectare, iar din ea izvorăște râul Mureș.

Care este cea mai veche pădure din România și câți ani are aceasta

Potrivit sursei citate, stejarii din această locație au câteva secole, însă ciclul lor de viață este aproape de final, din cauze naturale.

Totodată, Romsilva mai scrie că în această pădure pot fi întâlnite mai multe animale precum: căprioara, mistrețul, iepurele, vulpea, dar și câteva specii de păsări răpitoare.

Care este cea mai veche pădure din România și câți ani are aceasta

Aici au fost indentificați mai mult de 300 de arbori precum fagi și stejari cu vârste cuprinse între 650 respectiv 720 de ani. Tot aici se găsesc mulți stejari cu vârste cuprinse între 400 și 500 de ani.

O altă pădure veche din România este Pădurea Letea, situată în județul Tulcea și are peste 5.000 de hectare și peste 2.000 de suprafețe protejate.

Aceasta este cea mai veche rezervație din țara noastră și a fost pusă sub ocrotire în anul 1930. Flora este superbă și cuprinde: stejar de luncă și stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă, tei alb. Ceea ce este unic la această pădure este fauna cățărătoare: vița sălbatică, hameiul, liana grecească.

Ultimele Articole