Care este cel mai dominant oraș pentru start-upuri din România

S-a făcut un raport

Cu un scor de opt ori mai mare decât cel din Cluj-Napoca, Bucureștiul este cel mai dominant oraș pentru start-upuri din România, arată cel mai recent raport al Startup Blink. Capitala își menține poziția 8 în Europa de Est de patru ani consecutiv și excelează în industria Inteligenței Artificiale, unde se situează pe primul loc în Europa de Est, dar Sofia reduce constant diferența, notează Economica.

În schimb, topul pe țări arată că, în afară de Bulgaria, toate celelalte țări balcanice din această categorie, inclusiv România, Croația și Grecia, au înregistrat o scădere în clasament.

Declinul României continuă pentru al doilea an consecutiv. România își pierde două locuri, ajungând pe poziția 44 la nivel global, dar își menține poziția 25 în Europa. Iar în Europa de Est, România este încă în top 10, ocupând locul 8.

Țara noastră se situează pe locul 21 la nivel global în ceea ce privește impactul panteonilor asupra ecosistemului. Cu Sibiu în scădere, România are acum 6 orașe în top 1.000 mondial, însă doar Bucureștiul arată o tendință pozitivă.

„În acest climat actual, decizia de a stabili unde să înființezi un ecosistem de start-up a devenit mai importantă ca niciodată. Pe măsură ce bula se sparge, iar capitalul se concentrează din ce în ce mai mult în anumite regiuni geografice, start-upurile trebuie să își selecteze strategic locațiile pentru a avea acces la resurse esențiale și oportunități de finanțare. Alegerea ecosistemului potrivit nu se referă doar la găsirea de sprijin financiar, ci și la poziționarea într-o locație care poate susține creșterea în perioade economice și politice instabile. Printre alte considerente, fondatorii și alte părți interesate ar trebui să evalueze cu atenție potențialele ecosisteme, luând în considerare atât beneficiile imediate, cât și stabilitatea pe termen lung, pentru a se asigura că proiectele lor pot supraviețui și prospera în condiții în evoluție”, transmite Eli David Rokah, CEO al StartupBlink.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed