AcasăActualitateSocialCare este cel mai sănătos fruct din lume

Care este cel mai sănătos fruct din lume

Care este cel mai sănătos fruct din lume. Mai toate fructele sunt sănătoase. Totuși, studiile au demonstrat că unul singur are cu siguranță beneficii majore pentru organismul nostru.

Cel mai sănătos fruct din lume nu este mărul și nici portocala. Afinele, spun cercetătorii sunt cele mai sănătoase și complexe fructe. Acestea conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre fructele existente, fiind bogate în tot felul de nutrienți.

Care este cel mai sănătos fruct din lume

Antioxidanții previn sau întârzie îmbătrânirea celulelor, iar în felul acesta organismul uman își menține sănătatea o perioadă cât mai lungă de timp. Aceste produse vegetale conțin și o cantitate importantă de fibre, care dă o senzație de sațietate.

Afinele au beneficii și din punct de vedere cognitiv. De asemenea, unele cercetări au evidențiat beneficii cardiovasculare sau compuși care luptă împotriva cancerului, a afirmat nutriționistul Danielle Crumble Smith, pentru usatoday.com.

Care este cel mai sănătos fruct din lume

Specialiștii în sănătate, însă, atrag atenția că nu trebuie consumate doar afine, ci fructe cât mai variate fiindcă fiecare are propriile beneficii pentru organismul uman. De exemplu, merele conțin pectină, o fibră care ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal. Totodată, citricele precum portocalele, lămâile și așa mai departe sunt bogate în vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și producția de colagen.

Trebuie menționat că afinele sunt indicate și persoanelor care suferă de diabet. Ele pot scădea nivelul zahărului din sânge și de asemenea ne protejează de infecții urinare, afecțiuni dermatologice, dar și reumatism.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.