AcasăActualitateCare este cel mai scurt drum din București până în Grecia

Care este cel mai scurt drum din București până în Grecia

Care este cel mai scurt drum din București până în Grecia. Pentru că Grecia este una dintre destinațiile preferate de români, trebuie să știți neapărat care este cel mai scurt drum care vă poate duce acolo în siguranță.

În urmă cu câțiva ani s-a descis un nou drum între Bulgaria și Grecia la Makaza-Nimfea, care scurtează ruta considerabil. Astfel, distanța dintre România și Grecia devine de doar 472 km.

Care este cel mai scurt drum din București până în Grecia

Noul traseu are avantaje. Pe lângă faptul că scurtează drumul spre Grecia cu câteva zeci de kilometri (în funcţie de destinaţia finală), ruta este mai rapidă, datorită reliefului relativ plat şi a modernizării unor sectoare de drum atât în Bulgaria, cât şi în Grecia.

La scurtarea timpului de deplasare contribuie şi autostrada Egnatia Odos, la care se ajunge după numai 20 de kilometri de la vama Makaza. Egnatia Odos, care are 670 de kilometri, străbate Grecia de la est la vest, de la frontieră cu Turcia (Kipoi) până la portul Igoumenitsa.

Care este cel mai scurt drum din București până în Grecia

Ruta prin Makaza trece prin localităţile Ruse, Byala, Veliko Târnovo, Gurkovo, Maglizh, Tulovo, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzhali, Nimfea şi Komotini, unde se intră pe autostradă.

Odată intrăţi pe autoastrada Eganatia Odos, puteţi ajunge uşor la orice destinaţie. Trebuie ştiut că autorităţile greceşti nu percep taxă de drum (vinietă), precum România sau Bulgaria, dar în schimb taxează folosirea autostrăzilor.

Astfel, Egnatia Odos are în total şase puncte de taxare, la fiecare plătindu-se 2,40 euro pentru un autoturism: Iasmos (zona Komotini), Moustheni (Kavala), Analipsi (Langadas), Polymylos (Kozani), Malakasi (Metsovo) şi Tyria (Paramythia), scrie autonapoca.ro. 

 

Ultimele Articole