Care este cel mai vizibil ministru din România. Pe ce loc se află Marius Budăi

Care este cel mai vizibil ministru din România? Unii dintre ei au reușit să urce în top, în timp ce alții au decăzut.

O analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online arată topul celor mai vizibili miniștri.

Potrivit sursei citate, Sorin Grindeanu, Marius Budăi, Marcel Boloş, Cătălin Predoiu şi Alexandru Rafila urcă în topul vizibilităţii în luna martie.

De cealaltă parte, ministrul de Interne Lucian Bode coboară mai multe poziţii. Miniştrii Economiei Florin Spătaru şi Turismului – Daniel Cadariu sunt singurii care au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 16.517 menţiuni în presa scrisă şi online în martie, rămânând pe primul loc în topul vizibilităţii membrilor Guvernului. Ciucă a înregistrat vârfuri de vizibilitate odată cu declaraţiile făcute ca urmare a.accidentului feroviar din Grecia, a prezenţei la Bucureşti a premierului Republicii Moldova Dorin Recean, a scandalului produs în urma măsurătorilor făcute de autoritîţile ucrainene pe Canalul Bâstroe, a proiectului din Congresul SUA referitor la admiterea României în Programul Visa Waiver, dar şi datorită mai multor declaraţii referitoare la viitorul coaliţiei şi la ce se va întâmpla după rotativa guvernamentală.

Sorin Grindeanu, pe locul doi în topul celor mai vizibili miniștri

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă de pe locul 4 în februarie, pe locul al doilea, cu 3.530 de apariţii în presă, el datorându-şi vizibilitatea anunţului privind semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei, privind accidentul produs în Gara Galaţi şi soldat cu moartea unei angajate CFR, dar şi referitoare la măsurătorile ucrainene de pe Canalul Bâstroe, ancheta DNA privind activităţi de la Aeroportul Otopeni, eliminarea pensiilor speciale şi stadiul lucrărilor pe autostrada A7.

Şi ministrul Proiectelor europene Marcel Boloş urcă de pe locul 5 pe locul 3, car urmare a vizibilităţii date de declaraţii privind pensiile speciale, spitalele regionale, dar şi de mai multe anunţuri făcute în şedinţa de Guvern din 22 martie, printre care şi cea potrivit căreia 700 de milioane de euro putem pierde dacă nu implementăm reformele la care ne-am angajat prin PNRR, iar România are al doilea cel mai complex PNRR, după Spania, cu peste 500 de jaloane şi ţinte. O zi mai târziu, Boloş a făcut mai multe remarci pe tema unei reforme dure a pensiilor speciale, înregistrând un nou vârf de vizibilitate.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu coboară o poziţie faţă de luna februarie, când s-a situat pe locul al treilea în topul vizibilităţii membrilor Guvernului.

Cu 3.902 apariţii, ministrul Muncii Marius Budăi urcă de pe locul 10 pe locul 5, el având cele mai multe menţiuni în presa scrisă şi online odată cu prezenţa în Camera Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, dar şi în contextul declaraţiilor referitoare la amendarea legii pensiilor speciale şi la eventuala creştere a vârstei de pensionare la 65 de ani.

Ministrul Educaţiei Ligia Deca se menţine pe locul 6 în top, însă are mai multe menţiuni în presa scrisă şi online, 3.644, faţă de 2.056 în februarie.

Ministrul Agriculturii Petre Daea îşi menţine şi el poziţia în top, dar cu un număr mai mare de menţiuni decât în luna precedentă.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 12 pe locul 8, ca urmare a vârfurilor de vizibilitate date de anunţuri referitoare la finalizarea evaluării pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale, dar şi la creşterea numărului unităţilor sanitare beneficiare de finanţare, construirea Centrului de Arşi de la Târgu Mureş, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială, achiziţiile de vaccinuri anti-COVID, proiectarea Spitalului regional Iaşi şi semnarea contractelor pentru cele 27 de obiective de asistenţă medicală spitalicească incluse în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed