Care este diferența dintre un apartament decomandat și semidecomandat

0
24

De multe ori, în alegerea unui apartament atunci când dorim să achiziționăm o locuință, ținem cont de compartimentarea acestuia, lucru care face diferența și în ceea ce privește confortul dar și prețul de achiziție.

Ce înseamnă un apartament decomandat

Apartamentul decomandat are un hol din interiorul căruia proprietarul are acces la toate camerele din locuință, la baie și la bucătărie.

În acest fel proprietarul nu este nevoit să treacă prin alte camere pentru a ajunge în camera dorită.

Avanatajul apartamentului decomandat

Avantajul acestui tip de apartament este acela că bucătăria poate fi izolată atunci când se gătește și nicio cameră nu este conectată la cealaltă.

Este unul dintre modelele de apartamente cele mai căutate deoarece prin modul de construcție oferă confort. Nu trebuie să treci prin alte camere în momentul în care îți dorești să ajungi în bucătărie sau în baie.

În cazul apartamentelor decomandate poți alege dormitorul în camera care este mai puțin luminoasă și mai răcoroasă și living-ul în camera cea mai luminoasă a apartamentului.

Camerele nu sunt conectate între ele, nefiind nevoie să deranjezi spațiul destinat unei alte persoane. Conectarea camerelor este făcută prin intermediul holului central, iar de aici, fiecare membru al familiei având intimitate.

Ce înseamnă apartament semidecomandat

Apartamentele semidecomandate au, de obicei, două holuri. Unul dintre acestea este poziționat la intrare și oferă acces către bucătărie și living. Cel de-al doilea oferă acces către dormitor și baie.

Citește și: Se schimbă soarta unui drum cumplit din România! Șoferii trebuie să fie pregătiți

Astfel, într-un apartament semidecomandat este nevoie ca proprietarul să treacă prin alte camere, de obicei prin sufragerie, pentru a ajunge acolo unde dorește.

Și în cazul apartamentelor semidecomandate prețul este stabilit în funcție de suprafață și de modul în care aceasta este compartimentată.

Mai există și o a treia categorie, respectiv apartamentele nedecomndate care sunt și cele mai puțin practice.

Ce înseamnă apartament nedecomandat

Apartamentele nedecomandate sunt de tip vagon care au un singur hol situat la intrarea în apartament. Trecerea din dormitor în sufragerie se face direct prin cameră, fără un alt hol intermediar.