Care este principalul obiectiv al unei firme profesioniste de pompe funebre din sectorul 4?

Serviciile funerare reprezintă un business deosebit de toate celelalte, țînând cont de natura sa. Practic, profesioniștii în acest domeniu interacționează zi de zi cu persoane aflate într-unele dintre cele mai dificile momente ale vieții lor. Ne referim, bineînțeles, la familiile îndurerate, care caută să-și inmormanteze o rudă sau un prieten apropiat, trecut in neființă de foarte puțin timp, uneori chiar câteva minute. Pentru a înțelege și mai bine cum se deosebește o astfel de afacere de restul, am stat de vorbă cu reprezentantul unei firme de pompe funebre din sectorul 4 al Capitalei.

„Nu aș spune că activitatea noastră reprezintă un business în adevăratul sens al cuvântului, întrucât acestea, prin definiție, caută obținerea profitului. Or, în cazul serviciilor funerare, lucrurile stau diferit de afacerile tipice, din cel puțin patru puncte de vedere. În primul rând, clienții sunt, în mod logic, diferiți de beneficiari. În prima categorie intră rudele îndoliate, iar în cea de-a doua – persoană trecută la viață veșnică. În al doilea rând, nu putem vorbi despre clienți recurenți, întrucât fiecare familie trece de numai câteva ori prin momentele cumplite ale pierderii unui membru, iar, în funcție de circumstanțe, este sau nu posibil să apeleze la aceeași firmă de pompe funebre sector 4, explica angajatul Casei Bucur. 

„În al treilea rând, o astfel de activitate nu va duce niciodată lipsa de clienți, întrucât decesul face, din păcate, parte din viață. O asemenea abordare poate părea cinică, însă este cât se poate de reală, iar noi, care ne confruntăm cu moartea în fiecare zi, știm mai bine decât oricine ce înseamnă acest lucru. Nu în ultimul rând, așa cum spuneam și mai sus, la Casă Funerară Bucur, nu avem cum să căutăm profitul cu orice preț, întrucât acest lucru ar fi nu doar împotriva legalității, ci și a moralității”, mai spune specialistul în pompe funebre din sectorul 4.

 

În aceste condiții, am vrut să aflăm de la profesionistul în servicii funerare care este principalul obiectiv al unei astfel de firme. „Anii întregi de experiență în acest domeniu ne-au ajutat să înțelegem că, într-o lume ideală, nimeni nu și-ar dori vreodată să aibă parte de asemenea servicii. Cu alte cuvinte, persoanele care tocmai au pierdut pe cineva drag nu ne așteaptă cu nerăbdare și nu vor fi, în mod evident, niciodată bucuroase să ne vadă. Prin urmare, singurul lucru pe care îl putem face este să le oferim respectul nostru total”, spune angajatul în pompe funebre din sectorul 4.

Cum se manifestă acest respect? În cazul Casei Bucur, care oferă produse și servicii de pompe funebre în sectorul 4, abordarea este simplă. „Este datoria noastră să avem un program NON-STOP, întrucât moartea poate surveni oricând, la orice ora din zi și din noapte. În al doilea rând, trebuie să oferim produse și servicii complete, astfel încât să degrevăm familiile îndoliate de toate sarcinile birocratice ale organizării unei înmormântări. Cu alte cuvinte, preluăm tot ceea ce se poate prelua de la ei, inclusiv obținerea actelor necesare înhumării, organizarea parastasului etc.”, conchide profesionistul în evenimente funeste.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed