Care sunt cele mai puternice centre financiare ale lumii

Topul Z/Yen al celor mai puternice pieţe financiare globale ţine cont de opiniile profesioniştilor şi de o serie de criterii, între care mediul de afaceri, infrastructurile, accesul la pieţe: astfel, ţinând cont de tooate acestea şi nu numai, Londra obţine titlul suprem, la mică distanţă, totuşi, de New York.

Hong Kong se situează pe poziţia a treia a clasamentului: vine însă puternic din urmă Singapore, urmat de Tokyo, Shanghai, Chicago, Zurich, Geneva şi Sydney. Potrivit raportului, primele patru centre financiare controlează peste 70 la sută din piaţa de acţiuni. Din punct de vedere geografic, Asia continuă să demonstreze o competitivitate în creştere, cu trei reprezentante în Top 10 şi cu patru – li se adaugă Seulul – în Top 25 mari pieţe financiare mondiale.

Pentru cei 1.876 de profesionişti din industria financiară intervievaţi de Z/Yen Group, cele cinci pieţe financiare care-şi vor spori importanţa în următori ani sunt Shenzhen şi Shanghai, din China, şi Singapore, Seul şi Beijing.

Studiul mai arată că, de la declanşarea crizei financiare, centrele financiare ‘offshore’, precum insulele Cayman sau Malta, au pierdut teren, la fel ca şi emiratul Dubai, după cum se ştie, puternic îndatorat.

MARILE CENTRE FINANCIARE GLOBALE

1.Londra
2.New York
3.Hong Kong
4.Singapore
5.Tokyo
6.Shanghai
7.Chicago
8.Zurich
9.Geneva
10.Sydney
Sursa: Z/Yen Group

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri