AcasăEconomieAutoCare sunt diferențele între un parbriz auto termic și unul normal

Care sunt diferențele între un parbriz auto termic și unul normal

Care sunt diferentele intre un parbriz auto atermic si unul normal. În primul rând trebuie să știi că sticla care este folosită pentru parbriz este diferită de cea folosită pentru geamurile laterale și cele din spate. 

Mai exact, parbrizele sunt realizate din sticlă de siguranță laminată. Acest tip de sticlă este de fapt alcătuit dintr-o bucată de plastic intercalată între două straturi de sticlă.

Cele trei straturi sunt sigilate între ele și toate pungile de aer sunt îndepărtate cu ajutorul unor role sau sisteme de vid. Apoi, straturile sunt încălzite pentru a le lipi complet între ele. 

Produsul final este proiectat să nu se spargă, iar în cazuri foarte grave, se sparge într-un model de „pânză de păianjen” atunci când un impact nu este suficient pentru a sparge sticla.

Această sticlă de siguranță stratificată trebuie să fie îndoită și modelată într-un mod foarte precis pentru a se potrivi cadrului și pentru a asigura pe deplin integritatea structurală a mașinii.

De cealaltă parte, geamurile laterale și parbrizul din spate ale unei mașini sunt realizate din sticlă călită. Sticla călită este extrem de rezistentă, la fel ca și sticla de siguranță laminată, dar diferă în câteva moduri esențiale.

Sticla călită este realizată prin încălzirea rapidă a sticlei la peste 1.000 de grade Fahrenheit și apoi prin răcirea rapidă a acesteia la temperatura camerei. Acest proces crește rezistența sticlei de până la patru ori. De asemenea, procesul modifică sticla astfel încât, dacă se sparge, se sparge în bucăți mici de sticlă care nu au margini extrem de ascuțite.

Menționăm că sticla temperată nu se folosește pentru parbriz pentru că se poate sparge. 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.