Care sunt plantele și florile de apartament care nu necesită lumina soarelui

În cazul în care iubești plantele, dar apartamentul nu îți permite lumină suficientă pentru ele, nu treuie să te îngrijorezi. Sunt plante care se pot dezvolta și fără ea. Care sunt plantele și florile de apartament care nu necesită lumina soarelui?

Begoniile deschid clasamentul. Sunt cele mai frumoase plante de interior, iar specialistii spun ca daca varfurile le sunt ciupte cand planta este tanara, atunci se vor dezvolta ca tufe.

Menta poate fi crescută și ea în interior fără prea multe griji. Prefera un sol umed, dar putina lumina. O poti cultiva atat in ghivece, cat si in jardiniere.

Care sunt plantele și florile de apartament care nu necesită lumina soarelui

Liliacul pacii rezistă chiar și la întuneric, purificând aerul din încăpere. În schimb, are nevoie de multă apă.

Bromelie au un aspect plăcut, fiind alegerea perfectă într-un apartament. Pot fi puse pe podea, sau pe rafturi, fără a fi în contact cu limina soarelui, care le deteriorează frunzele.

Dracena se îngrijește foarte ușor. Se dezvolta cel mai bine in lumina stralucitoare, dar poate supravietui si in semi-umbra. Și ea purifică aerul.

Dracena este una dintre plantele care purifica aerul din casa ta.

Peperomia este o plantă mică care prefera semiintunericul. Evita sa o lasi la lumina naturala pentru a nu i se ofili frunzele.

Pothos sunt și ele plante indicate pentru un apartament. Preferă lumina medie de interior și pot sta și la întuneric. Lumina soarelui le paote îngălbeni frunzele, în timp ce lipsa ei le va face frunzele să devină palide.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed