Care sunt și cum arată cele mai mari aeroporturi din Europa

0
5

Cei care călătoresc des cu avionul știu foarte bine că fiecare aeroport în parte are povestea lui și un cadru special. Aeroporturile nu seamănă între ele deloc și tot timpul ne rămâne ceva în memorie atunci când ajungem în ele. Cum arată însă cele mai mari aeroporturi din Europa?

Organizația Mondială a Turismului plasează aeroportul Heathrow din Londra pe locul 1 în topul celor mai mari aeroporturi din Europa.

Potrivit sursei citate, anual 80 milioane de pasageri trec prin acest aeroport. Este amplasat la 23 de kilometri de centrul Londrei și are atât patru terminale pentru pasageri cât şi unul cargo.

Dacă ajungeți în Paris, veți ateriza pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, este cel mai mare aeroport din Franţa, care are o suprafață de 3.238 de hectare şi trei terminale pentru pasageri.

Nici Germania nu se poate plânge. Aeroportul din Frankfurt este cel de-al treilea mare aeroport din Europa, fiind cel mai aglomerat aeroport din Germania, dar și unul dintre cele mai de interes centre de tranzit în lume.

Locul patru este ocupat de Aeroportul Amsterdam Schiphol, care în primă fază a fost o bază militară, devenind mai târziu cel mai important aeroport olandez. Este situat la doar 10 kilometri distanță de Amsterdam.

Holland Boulevard, Schiphol

Cele mai mari aeroporturi din Europa

Turcia este renumită pentru Aeroportul Ataturk din Istanbul, cel care ocupă locul cinci din punct de vedere al mărimii în Europa.

Milioane de persoane tranzitează acest aeroport, iar turcii au în plan deschiderea unui nou proiect, mult mai mare și mai grandios.

Spania se laudă și ea cu Aeroportul Internațional Barajas din Madrid, unde peste 50 de milioane de pasageri trec anual, însă din cauza pandemiei, evident, numărul acestora a scăzut semnificativ.

În prezent, acesta are patru terminale și are o capacitate maximă de operare de o sută douăzeci de zboruri pe oră.

Tot Spania, mai are și Aeroportul El Prat din Barcelona, cu peste 47 milioane de pasageri pe an. Este situat la doar 15km de Barcelona, iar de aici pornesc zboruri importante atât spre America, cât și spre Asia, Africa sau Europa. 

Marea Britanie deține două din cele zece cele mai mari aeroporturi din Europa 

Marea Britanie se mai laudă și cu un alt aeroport care ocupă locul opt în topul celor mai mari aeroporturi din Europa. Este vorba despre Aeroportul Gatwick din Londra, cunoscut și ca London Gatwick.

El este totodată și cel de-al doilea cel mai aglomerat aeroport prin trafic total de pasageri în Regatul Unit, după aeroportul Heathrow.

Aeroportul din Munchen, Germania ocupă locul nouă în topul cep 10 cele mai mari aeroporturi din Europa. Este situat la 28 de kilometri distanță de Munchen și deservește zboruri atât în Europa cât și pe alte continente.

Ultimo aeroport din punct de vedere al mărimii din Europa, încadrat în top 10 este Aeroportul Fiumicino din Roma, cu peste 40 milioane de pasageri pe an. Totodată, el este și cel mai aglomerat aeroport din Italia.