Carlo Pignoloni, CEO şi country manager Enel România, reales preşedinte al Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană, Adrian Borotea vice-preşedinte

”În cadrul Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA) au avut loc noi alegeri pentru stablirea conducerii, materilaizate prin decizia Consiliului Director de a îi realege pe Carlo Pignoloni – CEO şi country manager Enel România, în funcţia de preşedinte al Asociaţiei şi pe Adrian Borotea – director Strategie şi Agenda Europeana, CEZ Romania, în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei”, anunţă asociaţia.

Carlo Pignoloni, preşedinte RWEA din 2020, a revenit în România în 2019, pe poziţia de country manager al Enel, dupa ce a condus operaţiunile Enel Green Power în Italia si a coordonat timp de 2 ani operaţiunile de dezvoltare a proiectelor din Europa şi Africa de Nord. Carlo Pignoloni are o experienţă anterioară în România, contribuind în mod activ la dezvoltarea şi constructia de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile între 2008 – 2011, în cadrul Enel Green Power România, din poziţia de director general.

Adrian Borotea, vicepreşedintele şi director executiv RWEA din anul 2017, este director Direcţie Strategie de Grup şi Agenda UE în CEZ Romania, companie ce face parte din cadrul Grupului CEZ în România. Anterior rolului de vicepreşedinte şi director executiv, Adrian Borotea a fost membru în board-ul Asociaţiei din anul 2012 şi are o vastă experienţă legată de politicile acestui sector.

”Sub coordonarea conducerii actuale, RWEA va continua promovarea energiei regenerabile şi a tranziţiei energetice în România. Reglementările şi actele legislative care stau la baza dezvoltării surselor regenerabile necesită consecvenţă şi armonizare cu liniile directoare europene, iar RWEA va semnala şi aborda în mod continuu discrepanţele care ar putea perturba sau periclita dezvoltarea surselor regenerabile”, anunţă asociaţia.

 În acest sens, asociaţia colaborează cu consultanţi independenţi şi are în derulare două studii importante: unul legat de ţintele pentru 2030, pe care Guvernul trebuie să le revizuiască prin intermediul PNIESC şi unul tehnic pentru a înţelege capacitatea Sistemului Energetic Naţional de a acomoda acest nou val de surse regenerabile.

”Parcursul către o economie cu emisii scăzute de carbon vine cu o serie de implicaţii sociale, care trebuie abordate încă din primele etape ale procesului transformativ. Prin urmare, RWEA tratează cu prioritate acest aspect şi încearcă să vină cu măsuri concrete pentru a asigura o „tranziţie justă” si a preîntâmpina apariţia unor discrepanţe sociale. România beneficiază deja de experienţa centrului de pregătire pentru tehnicieni în turbine eoliene – Renewable Energy School of Skills, care a produs deja specialişti şi experţi ce deservesc atât piaţa naţională, cât şi alte pieţe europene. În acelaşi context, RWEA a continuat un program de reconversie profesională într-una dintre zonele miniere tradiţionale din România, la Petroşani, unde recent a fost deschisă o nouă Academie Profesională”, precizează asociaţia.

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este prezentă în România din 2008. RWEA reprezintă o putere instalată în România de aproximativ 3 GW de energie eoliană deţinută de companii precum Enel, CEZ, EDPR, Engie, Monsson etc., ce au insumat investiţii de peste 5 miliarde.  Asociaţia este in plină expansiune, mărindu-şi numărul de membrii în ultimul an şi ajungând la peste 40 de companii membre, producători de energie electrică, producatori de turbine, dezvoltatori, case de avocatură, banci şi furnizori de servicii conexe acestei industrii.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed