x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(7) "politic"

CARMEN DAN, un ULTIM ordin. E CRUNT pentru femei

Unul dintre ultimele ordine date de Carmen Dan, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, provoacă un adevărat cutremur. Acesta a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Author: Mihai Voican | Sursa: NAȚIONAL | Publicat: 18.07.2019, 12:04

Viitorii angajați ai Poliției Române vor avea peste 1,70 metri înălțime și o condiție fizică apropiată de cea a sportivului de performanță. Un ordin al fostului ministru de Interne, Carmen Dan, publicat deja în Monitorul Oficial, a ridicat atât de mult gradul de dificultate a probelor sportive eliminatorii la admiterea în școlile MAI, încât femeile, dar și bărbații piperniciți nu le vor putea trece.

 

Manechinul din probele sportive pentru admiterea în școlile structurilor MAI, care trebuia cărat la subraț, transportat cu spatele, ocolind jaloane, s-a îngrășat. Astfel, de la 40 de kilograme, accesibil oricărui candidat, acesta are acum 60 de kilograme. Modificarea greutății acestuia a fost cerută chiar de sindicaliștii din Poliție, care s-au trezitcă, în situații critice, când erau nevoiți să salveze oameni din incendii sau accidente, femeile polițist nu reușeau să își facă datoria. O altă probă, nou introdusă, de data aceasta, este atingerea unei mingii de tenis suspendate de la sol la o înălțime de 2,55 metri. Candidații au dreptul la o singură încercare, fiind eliminați cei care reiau parcurgerea probei, reiau elanul sau nu ating obiectul suspendat. Totodată, a fost mărit numărul de probe, dublându-se și greutățile folosite în unele dintre acestea. ” La proba numărul 4 este vorba despre ridicarea a două greutăți a câte 10 kg fiecare, în varianta veche acestea având doar câte 5 kg, care trebuie depozitate într-un stativ aflat la o înălțime de 1,90 metri față de podea, iar în varianta inițială depozitarea se făcea pur și simplu pe sol. Sunt descrise mult mai clar situațiile în care candidatul este penalizat sau eliminat. La proba cu manechinul nici nu existau penalizări și erau eliminați doar dacă treceau linia de sosire fără manechin. La proba numărul 10, cu aruncarea mingii de handbal la țintă, aveau o distanță de 7 metri, acum au o distanță de 10 metri”, ne spune Teodora Ghiveci, vicepreședinte al Sindicatului Polițiștilor ProLex.

 

Articolul integral pe NAȚIONAL