Carnea de pui, BOMBĂ ALIMENTARĂ. Dezvăluiri șocante despre hormonii de creştere din carnea albă

În această perioadă, riscul dezvoltarii obezităţi s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui. În urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vândut pentru consum uman, oferă mai multă energie din grăsimi decât din proteine. Aceasta este o descoperire esențială întrucât puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine, scrie sfatulmedicului.ro.

 

Potrivit cercetărilor, între 1870 și 2004 conținutul de grăsime a crescut de la 36Kcal/100g la 207 Kcal/100g. În această perioadă de timp, nivelul de proteine a scăzut de la 84kcal/100g la 64kcal/100g. În urma rezultatelor s-a considerat ca puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un conținut scăzut de grăsimi.

 

Pubertatea precoce poate fi determinată de hormonii de creștere care se regăsesc în carne și produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării tinerelor femei. Cu toate acestea, unii cercetători consideră că steroizii (în mod special), declanșează pubertate prematura și cresc riscul de cancer de sân, mai târziu, în viață. Persoanele preocupate de acest potențial efect secundar, ar trebui să consume carne sau produse lactate fară hormoni de creștere sau să evite carnea și produsele lactate.

 

Cercetătorii și consumatorii sunt preocupați de faptul că riscul de cancer de sân poate crește ca urmare a utilizării de hormoni de creștere în produsele alimentare. Potrivit experților, preocuparea este realistă, întrucat resturile hormonale din anumite alimente pot crește, într-adevăr riscul pentru dezvoltarea cancerului de sân. Cu toate acestea, în multe state, nu este permisa utilizarea hormonilor pentru creșterea porcilor, găinilor, curcanilor și a altori pasări.

 

O alta preocupare a cercetătorilor și consumatorilor legată de hormonii de creștere din alimentație este că aceștia pot creste riscul apariției cancerului de prostată. În urma unor studii, s-a constatat că evitarea anumitor hormoni de creștere poate reduce riscul declanșării anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostata. Astfel, consumul de alimente care conțin reziduri hormonale poate predispune la producerea cancerului de prostată.

 

Cele aproximativ 8 milioane femei din Statele Unite care se îmbolnăvesc anual de infecţii ale vezicii urinare ar putea fi, de fapt, victimele unei bacterii devenite rezistente la antibiotice, bacterie prezentă în carnea de pui din marile magazine, scrie descoperă.ro. O tulpină a bacteriei Escherichia coli a fost descoperită în ADN-ul puilor de găină trataţi cu antibiotice şi oferiţi apoi spre consum în supermarketuri. Se pare că, la ora actuală, bacteria rezistentă la tratamente se găseşte în carnea de pui ce poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar şi se transmite mai ales femeilor, care ajungă să se îmbolnăvească în urma manipulării puilor înainte de a fi gătiţi sau prin contaminarea altor alimente cu bacterii din carnea de pui.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed