Carpatica Asig, sanctionata de CSA

0
Carpatica Asig, sanctionata de CSA

 “Avertizam societatile de asigurari, care practica asigurari obligatorii de raspundere civila auto RCA, de faptul ca CSA le monitorizeaza atent activitatea desfasurata in aceasta perioada. Totodata, le anuntam ca vom aplica aceleasi masuri pentru oricare dintre ele, in cazul in care vom constata ca nu sunt respectate prevederile legislatiei RCA in vigoare”, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

CSA a precizat ca asiguratorul are obligatia sa anunte partenerilor – brokeri si agenti – interdictia de a mai incheia asigurari RCA in numele si pe seama Carpatica Asig, in perioada de sanctiune. Conducerea companiei s-a aflat, ieri, intr-o sedinta prelungita, astfel ca, pana la inchiderea editiei, nu au fost in masura sa comenteze decizia CSA.

Compania Carpatica Asig, parte a grupului financiar Carpatica, detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea (foto), si-a inceput activitatea in 1996, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib, si practica numai asigurari generale. Carpatica Asig are un capital social de 3,4 milioane de euro.

Daune platite
Anul trecut, compania a raportat un volum de prime brute subscrise de 32,26 milioane de euro, nivel care i-a asigurat o cota de piata din piata de profil de 1,98%. Daunele platite de Carpatica Asig in 2006 au totalizat 14,4 milioane de euro.