AcasăEconomieCasa Albă a anunţat că noi sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei ar putea...

Casa Albă a anunţat că noi sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei ar putea fi impuse „în orice moment”, inclusiv controlul exporturilor

Daleep Singh nu a specificat momentul exact când vor fi aplicate sancţiunile suplimentare, în cadrul emisiunii „New Day” de pe postul de televiziune CNN. Însă, el a subliniat tipurile de sancţiuni pe care SUA le-ar putea impune, precum controlul exporturilor, „în orice moment”.

„Aceste costuri vor creşte. Cele mai importante bănci din Rusia au active de gestionat în valoare de 750 de miliarde de dolari, adică de 10 ori mai mari. Controalele noastre la export, care pot interzice toate intrările de tehnologie critică către Rusia, nu au fost încă dezvăluite. Le putem dezvălui în orice moment”, a spus el.

„Costurile continuă să crească exponenţial. Încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi a suveranităţii acesteia sunt inacceptabile”, a spus el.

El a descris sancţiunile de marţi drept un „efect demonstrativ”, care „va merge din ce în ce mai departe”.

Singh a reacţionat şi la apelul ministrului de ucrainean de Externe de a impune un set adiţional de sancţiuni Rusiei în acest moment.

„Uneori mă întreb dacă se doreşte o vărsare de sânge acolo în ceea ce priveşte sancţiunile. Permiteţi-mi să fiu foarte clar. Am lovit puternic ieri”, a spus el, referindu-se la pachetul de sancţiuni aplicat, marţi, împotriva băncilor, datoriilor suverane şi oligarhilor, precum şi la anunţului Germaniei că va opri proiectul conductei de gaze Nord Stream 2.

Daleep Singh a clarificat că s-a referit la presă, şi nu la ministrul ucrainean de Externe când a menţionat că se doreşte o vărsare de sânge în ceea ce priveşte Rusia. 

„Am auzit asta de la mulţi din presă, de ce nu aţi impus toate sancţiunile în prima zi? (…) Am auzit diverse întrebări şi comentarii în acest sens.” a subliniat el.

De asemenea, oficialul american a precizat că status quo-ul se menţine la graniţa cu Ucraina, Rusia fiind încă „pregătită şi poziţionată să lanseze o invazie majoră, o invazie la scară largă, în mare parte pe teritoriul Ucrainei, de la nord, de la sud şi de la est. Acest lucru nu s-a schimbat”, a conchis el.

Ultimele Articole