Casa Albă cere ajutorul companiilor de petrol şi gaze pentru reducerea costurilor carburanţilor – surse

Costurile energiei cresc la nivel global, în unele cazuri ducând la deficite ale ofertei în economii mari precum China şi India.

În Statele Unite, costul mediu cu care este comercializat un galon de benzină se află la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, fiind aşteptată şi creşteres carburanţilor pentru încălzirea pe timp de iarnă, potrivit Departamentului Energiei.

Producţia de petrol şi gaze se menţine sub un vârf atins în 2019.

„Monitorizăm îndeaproape costul petrolului şi costul gazelor pe care americanii le plătesc la pompă. Şi folosim toate instrumentele de care dispunem pentru a aborda practicile anticoncurenţiale de pe pieţele energetice din SUA şi la nivel mondial pentru a asigura pieţe energetice fiabile şi stabile,” „a declarat un oficial de la Casa Albă, fără să confirme dacă a fost în legătură cu industria.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americanp a atins recent 80 de dolari pe baril pentru prima dată în ultimii şapte ani, întrucât Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi aliaţii lor cunoscuţi ca OPEC + restricţionează în continuare producţia.

Casa Albă a discutat în ultimele săptămâni despre creşterea preţurilor cu producătorul de top al OPEC, Arabia Saudită.

Preţul mediu cu amănuntul al unui galon de benzină a crescut la 3,29 dolari, conform cifrelor AAA. Departamentul Energetic al SUA a declarat miercuri că este aşteptată o creştere semnificativă a costurilor de încălzire a gospodăriilor în această iarnă, pentru toţi combustibilii, dar mai ales pentru păcură şi propan.

Producţia de petrol din SUA şi-a revenit lent din 2020, când producţia a scăzut în timpul pandemiei de coronavirus.

Producţia de petrol a atins un record de aproape 13 milioane de barili pe zi (bpd) la sfârşitul anului 2019, dar Departamentul pentru Energie al SUA a declarat miercuri că producţia va avea un nivel medie doar 11 milioane baril pe zi în 2021, urmând să crească la 11,7 milioane bpd în 2022.

Preţurile gazelor naturale au crescut brusc în acest an, rezultatul deficitului de aprovizionare şi al cererii mai puternice decât erau aşteptările în Europa şi Asia.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a purtat discuţii interne despre creşterea costurilor combustibilului, a adăugat una dintre cele două surse.

Producătorii americani de la exploatările de şist, care sunt responsabili de creşterea producţiei de ţiţei în ultimii 10 ani, au fost mai puţin dispuşi să foreze mai mult petrol după ani de performanţe financiare slabe şi s-au concentrat în schimb pe reducerea cheltuielilor pentru a spori rentabilitatea investitorilor. Poate dura şase luni pentru a fora şi a finaliza o puţ nou şi pentru a aduce petrolul şi gazul pe piaţă.

Orice apel al Casei Albe pentru o creştere a producţiei americane este probabil să rămână fără răspuns, potrivit unui director din sectorul petrolier, care nu a vrut să fie identificat, el criticând abordarea.

De asemenea, industria este nemulţumită de unele dintre acţiunile anterioare ale lui Biden, inclusiv o oprire temporară a forajelor pe terenurile federale, pe care le consideră un atac asupra industriei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed