AcasăEconomieCasa Albă şterge un tweet în care atribuie ”cea mai importantă creştere...

Casa Albă şterge un tweet în care atribuie ”cea mai importantă creştere a pensiilor din ultimi zece ani” lui Joe Biden, după ce Twitter îi adaugă o notă de context, în toiul campaniei electorale

”Creşterea pensiilor bătrânilor este cea mai importantă în aceşti ultimi zece ani, mulţumită preşedintelui Joe Biden”, a scris pe contul său oficial Casa Albă.

Însă Twitter a adăugat o menţiune în care precizează că pensiile sunt indexate cu rata inflaţiei, în baza unei legi din 1972 promulgată de către fostul preşedinte republican Richard Nixon.

Tweetul iniţial – şters ulterior – ”nu era complet” şi nu avea ”context”, a recunoscut o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

“The tweet was not complete. Usually when we put out a tweet we posted with context and it did not have that context.” responds to deleted White House tweet that gave President Biden credit for Social Security increases.

— The Hill (@thehill)

Notele de context sunt scrise de către contributori independenţi din cadrul programului Birdwatch (”supravegehrea păsărilor”) al Twitter şi sunt adăugate unor mesaje, atunci când un număr suficient de persoane care au opinii diferite le consideră ”utile”.

The White House deleted this tweet boasting about seniors getting the biggest increase in Social Security checks in 10 years when Twitter added a “context notice” explaining that increases are automatically given based on the rate of inflation.

— David Shafer (@DavidShafer)

”Algoritmul ia în calcul nu doar numărul contributorilor care consideră nota utilă sau nu, ci şi al persoanelor care au evaluat-o ca reprezentând puncte de vedere diferite”, preciza Twitter, într-un comunicat emis la 6 octombrie, când compania din California a lansat acest program în Statele Unite.

”CEA MAI FIABILĂ SURSĂ DE INFORMAŢII PE TERRA”

”Sistemul notelor comunităţii este formidabil”, a reacţionat Elon Musk, noul proprietar al reţelei de socializare, răspunzând astfel unui unui utilizator care a postat o captură de ecran al tweetului suprimat, cu nota respectivă.

”Scopul nostru este de a face din Twitter cea mai fiabilă sursă de informaţii pe Twrra, indiferent de afilierea politică”, dă asigurări Musk.

Şeful Tesla şi SpaceX a cumpărat joia trecută influenta platformă, după şase luni de răsturnări şi tensiuni între multimiliardar şi numeroşi utilizatori, conducători ai Twitter – pe care i-a concediat între timp – şi ONG-uri.

Elon Musk apără o moderare a conţinutului mai puţin strictă ca în prezent, cu scopul de a favoriza, consideră el, o libertate de exprimare mai mare.

Dreapta americană, care se consideră cenzurată pe marile reţele de socializare, aprobă această viziune a lui Elon Musk.

Însă criticii săi consideră că limitele stabilite prin reglementări – care interzic hărţuirea, discursul urii şi dezinformarea – contribuie la existenţa unor debateri utile.

Ultimele Articole