AcasăEconomieCasa de Comerţ Unirea a finalizat proiectul de achiziţii legume-fructe de la...

Casa de Comerţ Unirea a finalizat proiectul de achiziţii legume-fructe de la producătorii din cadrul cooperativelor / Daea: Ducem mai departe mecanismul comercial de valorificare a resurselor şi a producţiei agricole naţionale

Cu această ocazie, a fost finalizat proiectul de achiziţie pentru legumele şi fructele pe care Casa de Comerţ le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial, arată comunicatul de presă al Ministerului Agriculturii.

Astfel, de săptămâna viitoare vor începe livrările către lanţurile de supermarketuri şi alţi parteneri. În prezent sunt disponibile cantităţi de roşii din programul Tomata, castraveţi, iar în perioada următoare vor fi gata şi căpşune, dovlecei, ardei gras, varză, fasole păstăi, porumb zaharat. În cadrul discuţiilor, participanţii au făcut previziuni pentru următoarele luni, fiind luate în considerare şi pepenii, prune şi prune uscate, pere şi mere, cartofii etc.

„Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa de Comerţ Unirea va asigura preluarea şi valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Petre Daea, potrivit sursei citate.

De săptămâna viitoare, conducerea Casei de Comerţ Unirea va avea întâlniri cu reprezentanţii retailerilor pentru a face cunoscute cantităţile disponibile la producători în vederea demarării livrărilor de marfă proaspătă şi sigură pentru consum de la producătorii autohtoni.

Ultimele Articole