AcasăActualitateCasele de schimb valutar vor da banii înapoi clienţilor nemulţumiţi

Casele de schimb valutar vor da banii înapoi clienţilor nemulţumiţi

“Cu siguranţă va fi aprobată obligativitatea returnării în 24 de ore a sumelor în cazul în care consumatorul constată că pe formularul de acceptare a tranzacţiei este trecut un alt curs de schimb valutar decât cel afişat de casa de schimb. După 16 octombrie, când se încheie dezbaterea publică, vom şti exact când va intra în vigoare”, a declarat pentru Business Standard Constantin Cerbulescu, preşedinte al autorităţii.

Proiectul aflat în dezbatere publică impune caselor de schimb valutar să introducă un formular de acceptare a tranzacţiei de vânzare sau cumpărare de valută, formular în care firma va trebui să înscrie, pe lângă cursul de schimb, şi comisioanele pe care le percepe. Tranzacţia de schimb valutar se va efectua doar după ce clientul îşi dă acordul în ceea ce priveşte comisioanele.

Returnarea sumelor va avea loc după ce clientul solicită în scris acest lucru agentului economic. Formularul de acceptare a tranzacţiei va fi tipărit în două exemplare, unul pentru agentul economic şi unul pentru consumator, şi va fi disponibil atât în limba română, cât şi în engleză.
În plus, după intrarea în vigoare a legii, în interiorul caselor de schimb valutar vor fi instalate sisteme audio-video cu sonor, ce vor funcţiona pe perioda programului zilnic de lucru, înregistrările urmând să fie păstrate de firmă timp de 30 de zile.

Potrivit oficialilor autorităţii de protecţia consumatorilor, setul de noi reglementări pentru operatorii de schimb valutar a fost propus în urma valului de reclamaţii şi sesizări primite de la consumatori în ceea ce priveşte vînzarea-cumpărarea de valută.

Ultimele Articole