AcasăMoney&PeopleCâștigătorii Eurovision, ucrainenii de la Kalush Orchestra cântă în România

Câștigătorii Eurovision, ucrainenii de la Kalush Orchestra cântă în România

Câștigătorii Eurovision, ucrainenii de la Kalush Orchestra vor cânta mâine, la Timișoara, pentru prima oară în România.

Grupul ce  atras simpatia publicului de pe întreg continentul, dar și din Australia și Israel, a a fost propus drept unul din capetele de afiș la Zilele orașului Timișoara, alături de Orchestra Filarmonicii Banatul, Phoenix, Horia Brenciu& HB Orchestra ori Rezident Ex.

Deși a fost acuzată că a câștigat trofeul din alte considerente decât cele muzicale, Kalush Orchestra au câștigat trofeul Eurovision Song Contest 2022 cu melodia ”Ștefania”, al cărei text a rezonat cu situația actuală războiului (”Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”). Membrii formației cu vârste ce-i obligă în Ucraina să fie recrutați militar, însă cântă cu dispense provizorii, vor urca pe scenă mâine seară, în Parcul Rozelor.

Câștigătorii Eurovision, ucrainenii de la Kalush Orchestra cântă în România

Kalush Orchestra îi înlocuiesc pe Emil Kusturica și a sa No Smoking Orchestra, muzicianul nemaiputând veni, iar spectacolul fiind amânat de comun acord. ”Așa cum am anunțat anterior pe pagina noastru programul zilei de 3 August ar fi trebuit să se încheie cu un concert Kusturica & The No Smoking Orchestra, care a fost amânat, de comun acord cu artistul”, transmite oficialii casei de cultură din orașul de pe Bega.

Deși Ucraina este în continuare bombardată, Kalush Orchestra sunt în turneu în Europa de la finala Eurovision Song Contest, și urmează să plece și în Statele Unite ale Americii.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.