Cât au încasat cel mai mult pe episod vedetele comediei mondiale! ”Seinfeld”, ”Doi bărbați și jumătate” ori ”Friends” au generat zeci de milioane $

0
5
Cât au încasat cel mai mult pe episod vedetele comediei mondiale! ”Seinfeld”, ”Doi bărbați și jumătate” ori ”Friends” au generat zeci de milioane $

Friends. În ultimele sezone, Jennifer Aniston a primit și 1 milion $ pe episode

Simpaticii prieteni Rachel, Ross, Monica, Joey, Chandler şi Phoebe au început filmările în 1994 primind doar câte 22.500 de dolari pentru fiecare episod. În sezonul 3 şi 4, salariile lor au sărit la 75.000, respectiv 85.000 de dolari. Cel mai mare salt a fost de la sezonul 6, când câştigau 125.000 de dolari pe episod, la sezonul 7 – când audienţa fantastică a sitcomului a permis creşterea salariilor la câte 750.000 de dolari pe episod pentru fiecare actor. În sezoanele 9 şi 10, Jennifer Aniston, Courteney Cox şi Lisa Kudrow s-au numărat printre cel mai bine plătite actriţe din televiziune, cu 1 milion de dolari pe episod. Interesant este că Friends este şi unul dintre sticomurile care rulează cel mai mult în continuare – astfel că fiecare actor din distribuţie încasează în continuare anual din redevenţe în jur de 20 de milioane.

Jerry Seinfeld este cel mai bogat comediant din lume, cu 950 de milioane de dolari avere. A câștigat 20.000 dolari pe primul episod

La primul sezon al sitcomului, în 1989, Jerry Seinfeld a câştigat 20.000 de dolari pe episod – ajungând în sezonul final la 1 milion de dolari pe episod, în vreme ce Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus şi Michael Richards au încasat la începutul sezonului final câte 600.000 de dolari. Problema a fost, însă, că după încheierea filmărilor, celor trei li s-a negat dreptul unor redevenţe – Seinfeld considerând că acestea trebuie să-i revină lui şi lui Larry David, care crease serialul. Astfel că Jason, Julia şi Michael şi-au renegociat contractul, cerând câte un milion de dolari pe episod în sezonul final. Celor trei li s-au acceptat pretenţiile – care, însă, oricum, nu aveau cum să compenseze pentru excluderea lor de la redevenţe. Pentru că Seinfeld şi Larry David au o mină de aur şi chiar şi acum, la 32 de ani de la debutul sitcomului, primesc anual fiecare între 40 şi 60 de milioane de dolari încasaţi din redifuzări. Aşa se şi explică de ce Jerry Seinfeld este cel mai bogat comediant din lume, cu 950 de milioane de dolari avere. Forbes a calculat că peste 400 de milioane din această avere a fost făcută doar din redevenţe.

Charlie Sheen, ”sufletul” serialului Two and a Half Men, ajunsese la 1,8 milioane $ pe episod

Charlie Sheen, vedeta serialului, deţine recordul la capitolul salariului pe episod. Înainte de a fi concediat în 2011, Sheen ajunsese să câştige fabuloasa sumă de 1.800.000 de dolari pe episod. El a fost înlocuit de Ashton Kutcher, care a primit doar 700.000 de dolari pe episod – în vreme ce talentatul Jon Cryer, care fusese de la început în serial, primea 620.000 de dolari pe episod.

Loredana face parada celor mai sexy poziții de yoga! Imagini cu solista stând în cap, cu care și-a pus ”în cap” internetul

Protagoniștii Modern Family au ajuns la 500.000$ pe episod

Sitcomul de succes a adunat 14 premii Emmy şi milioane de fani. Dar şi milioane de dolari în conturile starurilor din distribuţia sa. La începutul filmărilor, Ed O’Neill a semnat cel mai bun contract, cu 500.000 de dolari pe episod, pentru că el era figura populară din Familia Bundy – în vreme ce restul distribuţiei primea câte 350.000 de dolari pentru fiecare episod. Dar în 2017, un contract a egalizat plăţile, astfel că Sofia Vergara, Ed O’Neill, Julie Bowen, Eric Stonestreet, Jesse Tyler Ferguson şi Ty Burrell au primit fiecare câte 500.000 de dolari pe episod pentru sezoanele finale – în timp ce copiii şi adolescenţii familiei, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland şi Ariel Winter au fost plătiţi cu câte 125.000 de dolari.

Frasier Serialul a rulat la NBC între 1993 şi 2004. Vedeta producţiei, Kelsey Grammar, a semnat în 2001 un contract care l-a transformat atunci în cel mai bine plătit actor din istoria televiziunii – a primit 1.600.000 de dolari pe episod!

Everybody Loves Raymond Actorul din rolul principal, Ray Romano se află în top cu fabuloasa sumă de 1.700.000 de dolari pentru fiecare episod. Serialul a înregistrat, însă, în acelaşi timp, cea mai mare diferenţă de salarii la un sitcom – prin comparaţie cu Ray, restul distribuţiei primea câte 160.000 de dolari pe episod, iar acest lucru a creat multe frustrări şi disensiuni pe platoul de filmare care devenise unul mai degrabă pentru… Everybody Hates Raymond. Modelul de plată al acestui sitcom a fost ulterior folosit ca exemplu pentru Aşa nu! – de aceea, sitcomurile de succes ulterioare au mizat pe diferenţe salariale mai mici, pentru ca atmosfera la filmări să fie una benefică şi să asigure bunul mers al show-ului.

Fost star pop internațional, americanul devenit român, Brad Vee Johnson de la Boney M, internat de urgență