Cât câștigă oamenii care dau cele mai mari amenzi din România

0

Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, are un salariu de bază de 21.840 de lei, iar Elena Kleininger, vicepreședintele instituției, primește 19.760 lei. Niciunul dintre ei nu primește spor de condiții de muncă vătămătoare sau spor de informații clasificate. Aceste sporuri sunt încasate de către secretarul general (sporuri cumulate de 3.846 de lei), secretarul general-adjunct (3.256 lei). Directorul general primește chiar mai mult (4.524 lei). Salariul lui Chirițoiu este puțin mai scăzut decât cel al președintelui Klaus Iohannis și al Patriarhului Daniel.

 

Reacția lui Raed Arafat după valul de proteste. Va renunța sau NU la restricții?

 

 

Consilierii de concurență, Dan Ionescu, Laszlo Gyerko, Cosmin Belacurencu și Dragoș Constantin Vasile, încasează lunar 16.640 lei, nevând sporuri. Secretarul general are un salariu de bază de 13.841 de lei, la care se adaugă sporurile amintite mai sus, secretarul general-adjunct însasează 12.566 lei. Directorul general are salariul de bază 15.076 de lei iar un director 14.439 lei.

 

Se adaugă RESTRICȚII SUPLIMENTARE. Localitățile în care se vor aplica de vineri

 

 

 

Consiliul Concurenței este instituția care dă cele mai mari amenzi din România. Cea mai mare sancțiune dată vreodată în România este de 205 milioane de euro dată unui grup de șase companii petroliere, OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Lukoil, Rompetrol Downstream, Mol și Eni, pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale privind eliminarea de pe piata a unui sortiment de benzina Eco Premium (anul 2011). Zeci de companii au fost amendate fie pentru consituirea de carteluri, pentru abuz de poziție dominantă sau pentru trucarea unor licitații. Amenzile pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri a companiei. Unele dintre ele au acționat în instanță Consiliul, altele au recunoscut vina.