AcasăActualitateCât câştigă Poşta Română din "afacerea" declaraţiilor de venit (VIDEO)

Cât câştigă Poşta Română din “afacerea” declaraţiilor de venit (VIDEO)

Mii de români s-au îmbulzit în ultima perioadă, pentru a-şi depune declaraţiile lunare pentru veniturile de natură profesională, formă de încasare a venitului pentru aproximativ jumătate de milion de salariaţi din România. Aceştia ar trebui să stea la coadă lună de lună pentru a plăti dările statului şi pentru a depune declaraţiile. În plus, ar trebui să se ducă în trei locuri diferite: la casele judeţene de pensii, la agenţiile de ocupare a forţei de muncă şi, trimestrial, la casele de sănătate.

Există, însă, o portiţă de scăpare: declaraţiile pot fi trimise prin poştă. În cazul în care două treimi din persoane ar apela la această variantă, statul ar încasa din vânzarea de timbre mai bine de două milioane de lei, în medie, în fiecare lună. O scrisoare trimisă cu confirmare de primire costă aproximativ 5 lei.

Potrivit calculului The Money Channel, vânzările suplimentare de titluri ar aduce Poştei Române în fiecare lună un plus de 1,7% la cifra de afaceri. Iar aceşti bani ar fi bine-veniţi. Pierderile Poştei Române s-au adâncit cu 75% în primul semestru din 2010, până la 70 de milioane de lei. Şi cifra de afaceri a companiei de stat s-a redus în primele şase luni.

Ultimele Articole