AcasăActualitateSocialCât costă carnea de porc iberic și de ce este atât de...

Cât costă carnea de porc iberic și de ce este atât de specială

Cât costă carnea de porc iberic și de ce este atât de specială. Toată lumea a auzit măcar odată de carnea de porc iberic.

Se știe foarte bine că nu este pentru oricine, însă de o face atât de costisitoare și de apreciată?

Cât costă carnea de porc iberic și de ce este atât de specială

În ultima vreme, oamenii au început să fie mai selectivi și caută să achiziționeze sau să consume, acasă sau la restaurant, carne de porc iberic.

Carnea de porc iberic este apreciată peste tot în lume, iar în ultimii ani a început să prindă și în România.

Ce o face atât de specială? Produsele alimentare care provin din această carne au un gust unic și o calitate superioară, asta și pentru că animalul este crescut în libertate totală și este hrănit doar cu ghindă și iarbă.

Cât costă carnea de porc iberic și de ce este atât de specială

De asemenea, dieta face ca straturile musculare ale porcului să obțină o suculență aparte și să existe foarte puțină grăsime.

De unde provine această carne? Porcul vine din zona Spaniei, din Peninsula Iberică, din sud-vestul ei. Merg pe un câmp, undeva la 3-4 hectare pe zi, mănâncă doar ghindă şi iarbă. Porcii spanioli stau liberi cât e ziua de lungă.

Trebuie menționat și că acești porci sunt sacrificaţi la cel mult 60 de kilograme, iar carnea nu are aproape deloc grăsime. Nu e de mirare că o friptură a ajuns să fie o delicatesă, a declarat pentru Antena 1 Daniel, bucătar profesionist.

Pentru că este considerată o delicatesă, carnea de porc iberic nu e ieftină deloc. Un kilogram de jamon iberic costă peste 100 de euro.

De asemenea, o o bucată întreagă care a fost maturată luni de zile ajunge să coste cât o vacanță de lux, adică undeva la 2.500 – 3.000 de euro.

Dar are și beneficii pe măsură. Aceasta este plină de vitamine, iar cei care au probleme vasculare pot consuma, fiindcă este foarte sănătosă.

Are vitamina B12, B6, vitamina A, grăsimea la fel este foarte sănătoasă, nu are colesterol, a adăugat bucătarul profesionist, potrivit sursei citată mai sus.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.