Cat costa sa dezvolti un magazin online pe platforma Magento?

Sunt două întrebări care vin automat în mintea oricărui antreprenor care are pe lista scurtă platforma Magento pentru dezvoltarea web-shopului – Se potrivește Magento2 pentru afacerea mea? Cât mă va costa dezvoltarea magazinului?

Dacă la prima întrebare tu ești cel mai în măsură să răspunzi, în funcție de poziția în piață și de obiectivele pe care ți le-ai propus, la a doua întrebare vom încerca să îți dăm un răspuns ca să știi la ce să te aștepți.

  1. Cât costă o temă?

O temă bună de Magento este între $100 și $200 dolari. Dacă îți dorești să o stilizezi, vei avea nevoie de un front-end developer care să se ocupe de acest lucru, care va adăuga la costuri încă minim 1000-1500 euro. Există și varianta să lucrezi cu o echipă care să îți creeze o temă de la zero, bazat pe nevoile și cerințele afacerii tale, această variantă fiind cea mai costisitoare – de la 5000 euro în sus.

  1. Cât te costă echipa de web development?

Prețul mediu cerut de o agenție specializată pe Magento2 este de 40euro/oră. În funcție de complexitatea proiectului, vorbim de minim 100 ore de dezvoltare. Chiar dacă, teoretic, îți poți administra și singur magazinul online, tot vei avea nevoie de o echipă care să îți asigure mentenanța continuă pentru un astfel de proiect.

Costurile finale pentru un web-shop pe Magento2 pleacă de la 5000 euro și pot depăși 100000 de euro dacă îți vei dori o multitudine de funcționalități custom.

  1. Cât te costă hostingul?

Un aspect foarte important pe care trebuie să îl iei în calcul este găzduirea web a magazinului tău online. Din cauza volumuli mare de date, Magento are nevoie de soluții de găzduire dedicate, pentru ca performanțele magazinului tău online să nu aibă de suferit. Alături de un server web performant vei mai avea nevoie și de o soluție de cache. O soluție de hosting de acest tip pleacă de la 25 euro pe lună.

  1. Ce costuri pot apărea pe parcurs?

Cu siguranță, vei avea nevoie de diverse module și extensii pentru ca magazinul tău online să răspundă fidel nevoilor afacerii tale în relația cu clienții tăi.

De preferat, toate aceste extensii ar trebui achiziționate de la firme specializate care se asigură că le întrețin pentru a face față numeroaselor update-uri ale Magento. Amasty este un exemplu de companie care dezvoltă o gamă largă de extensii, fiind partener certificat Magento.

În concluzie, alegerea Magento2 ca platformă pentru magazinul tău online trebuie să fie făcută asumat. Magento nu este chiar potrivit pentru neinițiații în eCommerce. Numeroasele avantaje pe care platforma le oferă, posibilitățile nenumărate de customizare vin cu costuri destul de ridicate, însă tot acest efort poate rezulta într-un business cu adevărat scalabil.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed