AcasăActualitateCât costă să îți construiești o casă de 100 de metri pătrați

Cât costă să îți construiești o casă de 100 de metri pătrați

Cât costă să îți construiești o casă de 100 de metri pătrați. Prețul materialelor, dar și mâna de lucru s-a scumpit considerabil în ultimul an.

Cât costă să îți construiești o casă de 100 de metri pătrați și ce trebuie să iei în calcul înainte de a te apuca de treabă? În primul rând costurile ridicate, dar și detaliile.

Construcția unei case variază în funcție de proiectul ei, de materialele folosite, dar și de prețul pe care un constructor îl percepe.

Cât costă să îți construiești o casă de 100 de metri pătrați

Spre exemplu, pentru o casă standard de 100 de metri pătrați este important să împărțiți bugetul în trei și anume: acte necesare pentru construire, materiale de construcții și manoperă. După ce cumpărați terenul, este important să vă ocupați de documentele pentru contruirea casei.

Pentru acestea aveți nevoie de certificatul de urbanism, care vă spune ce documente trebuie să mai aduceți la primărie pentru a putea construi casa anul acesta.

Totodată, trebuie să știți detalii și despre regulile zonei cu privire la construcţia unui imobil. Pe baza acestora se va elabora proiectul casei. Pentru o casă de doar 100 de mp, certificatul de urbanism va costa până în 100 de lei.

Cât costă să îți construiești o casă de 100 de metri pătrați

După ce ați obținut certificatul, trebuie să vă ocupați de proiect. Pentru o casă de 100 de mp, proiectul costă aproximativ 6000 de lei. După proiect urmează cadastrul, care se calculează prin raportarea la valoarea din act şi ridicarea topografică, iar acesta costă aproximativ 800 de lei. Câteva mii de lei costă și avizele şi acordurile de amplasament.

De altfel, pentru o casă de 100 de mp, costul materialelor de construcții este aproximativ 200.000 de lei, dar costul diferă în funcție de ce materiale alegeți pentru locuință. De asemenea, manopera costă în jur de 125.000 de lei, arată radioimpuls.ro.

După un calcul simplu, pentru construirea unei case de 100 de metri pătrați, costurile ajung undeva la 350.000 lei. Asta înseamnă deci în jur de 70.000 de euro. Iar pentru pretențioși, suma poate fi mai mare de atât.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.