AcasăEconomieCât costă să trimiți bani în țară printr-o companie ce derulează transfer...

Cât costă să trimiți bani în țară printr-o companie ce derulează transfer de bani online

Institutiile bancare si companiile care realizeaza transfer de cash ofera servicii scumpe, iar pentru migrantii romani atenti la bugetul lor fiecare suma de bani conteaza. Multi dintre acestia au cautat alternative la transferul de bani cash si au si gasit.

 

Serviciul cu cele mai mici taxe de transfer are un nume: TransferGo

 

TransferGo este o companie ale carei servicii desfasurate exclusiv online nu obliga clientii sa plateasca sume substantiale de bani. Sa luam un exemplu:

Va aflati in Anglia si doriti sa trimiteti unei persoane din Romania suma de 500 EUR. Incercati sa trimiteti banii prin alte companii traditionale sau prin banci, veti vedea ca aveti de platit comisioane de peste 20-30 EUR. Comisioane mari in ambele situatii. Aveti insa si o alta posibilitate, iar pentru aceasta singura conditie este sa aveti acces la internet. Intrati pe Transfer.Go si faceti o simulare pentru aceeasi suma de bani. Veti constata ca vi se va percepe un comision de 0,99 EUR. Mai mult de atat, faceti o simulare de plata pentru 1000 de EUR, comisionul va fi acelasi. Explicatia consta in faptul ca, indiferent de suma pe care doriti sa o trimiteti, taxa este fixa.

 

In acest moment, serviciul este disponibil in 42 de tari si intre taxele de transfer le mentionam pe urmatoarele: Marea Britanie – 0,99 GBP, Zona euro – 0,99 EUR, Polonia – 9.00 PLN, Norvegia – 20.00 NOK, Danemarca – 20.00 DKK, Ungaria – 500,00 HUF, Suedia – 10.00 SEK, România – 9.00 RON.

 

Cum functioneaza TransferGo

 

TransferGo are o politica prietenoasa si transparenta. Familiarizat sau nu cu operatiunile pe internet, faptul ca site-ul are o interfata in limba romana nu va ridica nicio problema utilizatorului. Concret, expeditorul va trebui sa urmareasca niste pasi simpli:

  • crearea unui cont pe site-ul mentionat si logarea la acesta;
  • selectarea sumei pe care expeditorul doreste sa o transfere;
  • ulterior se introduc datele destinatarului;
  • achitarea transferului prin online banking si a sumei prin transfer local catre contul TransferGo.

 

Am urmat toti pasii, ce urmeaza?

Beneficiarul va primi banii transferati intr-un cont bancar, indiferent de banca la care acesta este deschis, in EUR sau LEI. Timpul de transfer este de 24 de ore lucratoare (nu se proceseaza transferuri in weekend si in zilele de sarbatoare nationala).

 

Este sigur un astfel de transfer?

Raspunsul este, fara indoiala, afirmativ! Activitatea companiei este reglementata asemeni celei desfasurate de o banca comerciala, de FCA (Autoritatea privind Comportamentul Financiar) si supervizata de HMRC (Administrația Financiara a Maiestatii Sale). In plus,  pe Trustpilot.com puteti gasi recenzii ale unor persoane care au folosit deja acest serviciu inovativ!

 

 

 

Ultimele Articole