AcasăActualitateCât costă un kilogram de pește de Buna Vestire. Haos în piețele...

Cât costă un kilogram de pește de Buna Vestire. Haos în piețele din România

Este haos în piețele din România, sâmbătă, 25 martie. Creștinii sărbătoresc Buna Vestire, iar cei care țin post au dezlegare la pește. Iar cum tradiția spune că cei care mănâncă pește astăzi vor avea parte de un an mai bun, haosul predomină în piețe.

Antena 3 notează că există o aglomerație la tarabele cu pește din țară, încă de la primele ore ale dimineții. Zeci de oameni se îmbulzesc deja la pescării, în prima zi de post cu dezlegare la pește.

Cât costă un kilogram de pește de Buna Vestire

În Piața Obor din București, spre exemplu încă de la primele ore ale dimineții se formează cozi la tarabele cu pește. Iar cu așa o cerere, evident că prețurile sunt mai mari chiar și cu 30% față de anul trecut.

Cât costă un kilogram de pește de Buna Vestire? Sursa citată scrie că prețurile variază între 25 și 75 de lei kilogramul de pește, în funcție de ce tip de pește aleg să cumpere oamenii.

Un kilogram de caras, de exemplu, ajunge să cote 20 de lei, unul de crap, 30 de lei, iar șalăul costă în prezent aproximativ 40 de lei. Astfel, nu oricine își permite un astfel de ”lux” astăzi.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.