AcasăActualitateMediuCât de cald va fi în România în luna septembrie. Anunțul meteorologilor

Cât de cald va fi în România în luna septembrie. Anunțul meteorologilor

Iarăși o veste bună pentru concedii este faptul că în ultimii ani, septembrie a ținut să fie mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă“, declara Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM. 

Suntem trecuți de mijlocul lunii august, iar temperaturile se anunță caniculare în majoritatea regiunilor din țară pentru următoarele câteva zile. Ulterior, după data de 23 august, vremea începe să se mai răcorească, în special în jumătatea de nord a țării. Cât de cald va fi în România în luna septembrie și ce temperaturi se anunță, afli în continuare.

Cât de cald va fi în România în luna septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, iar prima săptămână de prognoză vine cu valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Valul de căldură se va extinde la început de săptămână în cea mai mare parte a țării, însă vom scăpa în curând de temperaturile foarte mari. Sudul Europei se confruntă deja de câteva zile cu un val de caniculă, acesta fiind alimentat deanticiclonul subtropical „Lucifer“ venit din Sahara.

Odată cu ziua de 23 august, temperatura medie a aerului va înregistra valori mai scăzute decât cele normale pentru intervalul de prognoză în majoritatea regiunilor din România, în deosebi în cele din nord.

Luna septembrie debutează cu temperaturi medii de 22-27 de grade Celsius, astfel că termometrele vor arăta, la nivelul întregii țări, valori medii în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cu toate acestea, vor mai fi câteva perioade cu furtuni și ploi la finalul lunii august și începutul primei luni de toamnă.

Vom avea o toamnă lungă și caldă

La rândul lor, meteorologii de la Accuweather, care au publicat o estimare pentru această toamnă, spun că vom avea o toamnă lungă și caldă, căci valul de căldură va persista și în lunile septembrie și octombrie.

Prin urmare, temperaturile vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, în luna septembrie fiind așteptate temperaturi de până la 30 de grade Celsius.

Jumătatea lunii septrembrie vine cu o temperatură media a aerului apropiată de cea normală pentru acest interval de timp în toate regiunile țării. În cea de-a treia săptămână a primei luni de toamnă temperaturile medii se vor situa între 22 și 24 de grade Celsius, temperaturi care se vor menține până pe data de 29 septembrie.

Temperaturile vor atinge pragul de 20 de grade Celsius în ultima zi a lunii septembrie, când va începe să se resimtă o răcire a vremii.

Potrivit meteorologilor, în ultimii ani, în România, septembrie a fost mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă, iar vestea bună pentru cei ce încă nu au apucat să meargă în concediu este că, statistic, până cel puțin la jumătatea lunii septembrie vremea ar trebui să fie frumoasă, pentru vacanțe.

”Pe de altă parte, vestea mai bună este că, statistic vorbind, dincolo de jumătatea lunii iulie ar trebui să avem o perioadă cu mai puțină instabilitate, până spre sfârșitul lunii septembrie, chiar.

Iarăși o veste bună pentru concedii este faptul că în ultimii ani, septembrie a ținut să fie mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă“, declara Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.