AcasăEconomieCompaniiCât se vor scumpi biletele CFR

Cât se vor scumpi biletele CFR

Preţul biletelor de tren s-ar putea majora cu cel mult 10% de la 1 septembrie a.c., dacă proiectul de ordin aflat în prezent pe site-ul Ministerului Transporturilor va trece de şedinţa Comisiei de Dialog Social, programată să se desfăşoare săptămâna viitoare, a declarat Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

 

‘Proiectul de ordin al ministrului Transporturilor pentru creşterea tarifelor pentru transportul feroviar public de călători se află la ora actuală pe site-ul ministerului, urmând ca săptămâna viitoare să intre în şedinţa Comisiei de Dialog Social, unde vor fi prezenţi şi reprezentanţii sindicatelor. Dacă proiectul va trece de comisie în forma actuală, atunci biletele s-ar putea scumpi cu maximum 10%. Creşterea tarifelor se va face însă diferenţiat, în cazul rutelor de navetă sau a celor turistice urmând să se aplice un procent minim de majorare’, a afirmat Alina Predescu.

 

Potrivit acesteia, în cazul unui tren Regio, preţul unui bilet pe ruta Bucureşti-Ploieşti la clasa a II-a ar putea creşte de la 7,30 lei, cât este în prezent, la 7,50 lei, în timp ce pentru un tren Inter Regio, pe aceeaşi rută, preţul unui bilet s-ar putea majora de la 14,10 lei, la 14,50 lei.

 

‘Pe rutele mai mari, cum ar fi de exemplu Bucureşti-Constanţa (225 km), preţul biletelor la un tren Inter Regio ar putea creşte de la 54,90 la 58,00 lei, în timp ce pentru ruta Bucureşti-Iaşi, tariful s-ar putea majora de la 82,40 lei, cât este la ora actuală, la 90,50 lei. Majorarea tarifelor la călătoria cu trenul este cuprinsă şi în Memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional, de aceea presupun că proiectul de ordin va fi aprobat de Executiv într-o şedinţă viitoare’, a mai spus Alina Predescu

Ultimele Articole