AcasăEconomieCătălin Drulă, despre soluţia Guvernului pentru reducerea preţului la carburant: Au făcut-o...

Cătălin Drulă, despre soluţia Guvernului pentru reducerea preţului la carburant: Au făcut-o foarte complicată, foarte târziu şi cu impact foarte mic

“Am înţeles că în loc să aplice o soluţie simplă, pe care noi le-o tot punem pe masă de vreo şase luni deja, adică reducerea TVA – asta era o chestiune care se vedea imediat, mecanic, în preţ – au inventat o schemă complicată, opţională, dacă vor să se conformeze cei care vând carburant în această schemă e în întregime opţional (…). E o chestiune anti-economică, până la urmă. Au făcut-o foarte complicată, foarte târziu şi cu impact foarte mic şi, până la urmă, mă întreb dacă economic pentru o astfel de benzinărie nu este să reducă partea lor de 25, dar să nu mai meargă după cei 25 de bani ai statului care înseamnă să ţii bani blocaţi, să te supui unui mecanism care vine cu tot felul de pedepse dacă cumva consideră ei că eşti speculant şi aşa mai departe”, a afirmat Cătălin Drulă, joi seară, la Euronews România. 

 

El a precizat că reducerea TVA propusă de mai multe luni de USR ar fi avut ca impact scăderea preţurilor la carburanţi cu un leu.

 

El a reclamat că autorităţile susţin un sistem care colectează bani mai mulţi la buget “pentru a hrăni, de fapt un sistem enorm, nereformat”. 

 

Fostul ministru al Transporturilor a spus că “există locuri” în sistemul public de unde pot fi “tăiate cheltuieli”, iar economiile la bugetul de stat pot fi făcute dacă se vrea.

Ultimele Articole