AcasăEconomieCătălin Prunariu, CEO Tarom: 2022, anul vindecării

Cătălin Prunariu, CEO Tarom: 2022, anul vindecării

Reporter: Ce cuvânt ar descrie cel mai bine anul 2021?

Cătălin Prunariu: Incertitudine – Schimbările dese de situaţie în planul pandemic au creeat o volatilitate atât pe plan economic cât şi pe plan personal pentru toate persoanele. Restricţiile au alternat cu perioadele de relaxare, momentele de avânt au alternat cu perioade de decelerare din cauza incertitudinii privind amploarea măsurilor de protecţie.

Reporter : Profesional, care a fost cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat anul acesta?

Cătălin Prunariu: Asigurarea cadrului necesar supravieşuirii companiei, în ciuda dificultăţilor economice care deja o caracterizau şi în condiţiile în care industria de transport aerian continuă să fie sever afectată de pandemie.

Reporter: Şi 2020, şi 2021, au fost ani sub semnul pandemiei. Ce îi diferenţiază? Pe care îl consideraţi, totuşi, „mai bun”?

Cătălin Prunariu: 2021 a fost un an al adaptării, în care am reuşit să mergem mai departe în condiţii de pandemie, pe baza celor învăţate în 2020. 2021 a fost anul “mai bun”, deoarece lumea nu s-a mai oprit în loc precum în 2020.

Reporter: Care au fost cele mai slabe puncte ale anului?

Cătălin Prunariu: Criza politică din a doua jumătate a anului a afectat toată ţara, de la omul simplu la companii, şi a venit într-un moment în care era nevoie de un leadership puternic, coordonat şi asumat.

Reporter: Ce am avut de învăţat de la 2021?

Cătălin Prunariu: Că putem merge mai departe.

Reporter: Cum credeţi ca va fi 2022? Ce proiecte aveţi? Ce aşteptări aveţi de la anul care vine? Cum vi-l doriţi?

Cătălin Prunariu: Sperăm că lecţiile învăţate în 2020 şi 2021 vor face din anul 2022 “Anul vindecării”. Proiectul cel mai important este continuarea planului de restructurare a companiei Tarom pentru a construi fundaţia de pe care să se relanseze compania.

Reporter: Cine credeţi ca ar fi „Omul anului” în România? Poate fi şi un personaj colectiv.

Cătălin Prunariu: “Corpul medical” rămâne personajul pozitiv al anului, pentru eforturile depuse în condiţiile vitrege de lucru şi aici nu mă refer numai la condiţiile pandemice ci şi la infrastructura depăşită în care îşi desfăşoară activitatea o parte dintre ei şi riscurile pe care şi le asumă, făcând acest lucru.

 

Ultimele Articole