AcasăEconomieCătălin Urtoi, vicepreşedinte al Asociaţiei “Împreună pentru A8“, anunţă noi proteste pentru...

Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al Asociaţiei “Împreună pentru A8“, anunţă noi proteste pentru autostrada Moldovei: Studiul de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ nu a fost depus conform contractului. Este incomplet, cu volume lipsă

Cătălin Urtoi a scris marţi pe Facebook că firma spaniolă ACCIONA, cea care a realizat studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ din cadrul A8, îşi bate joc de banii românilor şi de un proiect dorit de câteva milioane de moldoveni, cu acordul tacit al guvernanţilor.

“Au fost mai întâi cei de la PSD, iar acum continuă cei de la USR PLUS PNL. După şedinţa care a avut loc ieri (luni – n.r.) la CNAIR, un lucru este cert: SF-ul pe tronsonul Tg.Mureş – Tg.Neamt/A8 nu a fost depus conform contractului! Specialiştii din CNAIR au declarat în şedinţa de ieri, după o săptămână de la depunerea SF-ului de către firma spaniolă ACCIONA, că SF-ul nu a fost depus conform contractului! Este incomplet, cu volume lipsă, iar formatul în documente scrise lipseşte, fiind depus doar sub forma a două stick-uri“, a precizat vicepreşedintele Asociaţiei “Împreună pentru A8“, Cătălin Urtoi.

El a mai spus că societatea civilă i-a avertizat pe cei din Ministerul Transporturilor şi din CNAIR încă din ianuarie despre faptul că se va ajunge la această situaţie, dar că nu a fost luată nici o măsură.

“Este o mare bătaie de joc! Stau şi mă întreb cum vor finaliza recepţia acestui document cei din CNAIR în următoarele 13 zile, când cei de la firma spaniolă ACCIONA au transmis cu o aroganţă maximă că sunt în concediu?! Ceea ce mă miră pe mine este reacţia inexistentă a celor din USR PLUS şi mă refer în primul rând la ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Oare Primul Ministru, Florin Cîţu ce părere are?!“, a mai spus Cătălin Urtoi.

Vicepreşedintele Asociaţiei “Împreună pentru A8“ susţine că “fără o mobilizare masivă a celor care cred în acest proiect şi fără o acţiune în forţă către Bucureşti, nu vom vedea prea curând această autostradă“.

“În septembrie se împlinesc patru ani de la primele acţiuni de stradă pentru A8 – marşul auto Iaşi – Tg. Mureş. În această toamnă va trebui să ne îndreptăm spre Bucureşti! Traversarea Carpaţilor de la est la vest cu o AUTOSTRADĂ (Autostrada A8) reprezintă un proiect ce ţine de dezvoltarea regiunii Moldova şi SIGURANŢA NAŢIONALĂ. Ne pregătim serios de marş!“, afirmă vicepreşedintele Asociaţiei Împreună pentru A8, Cătălin Urtoi.

 

 

Ultimele Articole