x


  • EUR
    4.8715
    USD
    4.0088
string(11) "actualitate"

Câte locuri mai avem, de fapt, la ATI? Red Arafat rupe tăcerea: Suntem într-o situație de urgență

Coronavirusul continuă să facă victime pe bandă rulantă în România, iar spitalele fac cu greu față noului val de infectări.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.08.2020, 19:59

În acest context, șeful DSU, Raed Arafat vine cu o serie de explicații. Potrivit acestuia,  în România sunt peste 1000 de locuri pentru Covid-19 la ATI.

Totdată, Arafat a mai precizat că există zone unde avem o supra solicitare și aici este marea problemă a autorităților.”Pentru Covid-19, cu toate creșterile din ultima perioadă, am depășit 1000 de locuri. Astea sunt locurile pentru Covid, dar acestora li se adaugă și cele non-Covid, care într-o situație de maximă urgență pot deveni locuri Covid

(…) Toate acestea pot deveni insuficiente, într-un anumit moment dat. În anumite locuri pot fi locuri, dar în altele riscăm o supra solicitare. Ieri, am transferat un pacient de la București tocmai la Târgu Mureș.

Riscul cu supra aglomerarea în ATI rămâne! Diminuarea riscului este prin diminuarea numărului de cazuri, iar asta se poate face doar prin respectarea normelor sanitare.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.