AcasăExterneCatedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova va organiza un concert de șlagăre sovietice

Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova va organiza un concert de șlagăre sovietice

Catedrala „Hristos Mântuitorul”, cea mai mare și faimoasă din Moscova, îi va duce pe invitați înapoi în perioada sovietică toamna aceasta când va găzdui un concert cu cele mai populare melodii din perioada U.R.S.S., anunță The Moscow Times.

Concertul numit „Parada șlagăreleor U.R.S.S.” va avea loc pe 16 martie, urmând să includă melodii ale unor artiști sovietici faimoși precum Edita Pievka, Muslim Magomaiev, Eduard Khil și Iosif Kobzon. Cântecele vor fi interpretate de soliști de la opera din Moscova.

„O persoană născută în U.R.S.S. are numeroase motive să fie nostalgică pentru era care a trecut”, notează comunicatul de presă care anunță punerea în vânzare a biletelor. El le mai cere cititorilor să își aducă aminte „cât de bună era înghețata” și cum „oamenii obișnuiau să fie mai amabili, mai empatici”.

„Poate că nu există o cale mai ușoară și rapidă de a călători din nou înapoi în trecutul tânjit decât prin muzica sa”, adaugă acesta.

„Hristos Mântuitorul” este a treia cea mai înaltă catedrală ortodoxă din lume

Catedrala „Hristos Mântuitorul” a fost demolată în timpul lui Iosif Stalin și timp de decenii locul a găzduit cea mai mare piscină în aer liber din lume. Catedrala a fost reconstruită între 1995 și 2000.

Cu o înălțime de 103 metri, ea este a treia cea mai mare biserică ortodoxă din lume după Catedrala Mântuirii Neamului din București și Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Sankt Petersburg.

În ultimii ani regimul lui Vladimir Putin a dus o amplă campanie de reabilitare a perioadei sovietice și a liderilor săi, inclusiv a lui Iosif Stalin, ca parte a eforturilor de a ilustra istoria țării într-o permanentă antiteză cu Occidentul.

Numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare de la declanșarea războiului de către Vladimir Putin pe 24 februarie arată cum tancuri și vehicule blindate rusești arborează steagul sovietic.

Chiar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit despre acest lucru, afirmând că „în țara noastră banerul Victoriei (n.r. numele folosit de ruși pentru steagul sovietic) este un lucru sacru pentru toate generațiile, fără nicio excepție”.

„Pentru multe generații și în multe țări, în special în fosta Uniune Sovietică, este și un altar care are o semnificație specială și un sens literal sacru”, a adăugat el. În luna mai un deputat al partidului Rusia Unită condus de Vladimir Putin a cerut chiar ca Rusia să revină în mod oficial la steagul sovietic.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.