AcasăActualitateCâteva secunde ne-au salvat de o tragedie ca în Grecia

Câteva secunde ne-au salvat de o tragedie ca în Grecia

Trenul accelerat care circula pe ruta Arad-București Nord a depășit semnalul Oprire a ajuns din urmă marfarul încărcat cu mașini Ford și l-a lovit violent, ceea ce a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului, a declarat la Digi24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară care cercetează cauzele accidentului produs în noaptea de duminică spre luni.

Inițial, autoritățile au anunțat că mecanicul trenului de pasageri a reușit să frâneze la timp. “Nu vorbim de ipoteze. Putem spune ce s-a întâmplat. La 3.55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. E o chestiune pe care o lămurim, ca să nu existe date care ulterior să fie invalidate. A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă. Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă”, a declarat Laurențiu Dumitru.

El a spus că vor fi chestionate persoane și va fi verificat sistemul de management al siguranței, concluziile vor fi trecute într-un raport de investigare final care va fi transmis părților și apoi va fi făcut public.

“Dacă va fi cazul, credem că va fi, vom emite recomandări de siguranță care vor fi analizate de autoritățile de siguranță, se va dispune un plan de măsuri care să fie implementate”, a precizat Laurențiu Dumitru. 12 persoane au fost rănite în urma impactului, patru dintre ele fiind transportate la spital. Celelalte opt au fost asistate medical la fața locului. În trenul de pasageri erau 280 de persoane. 200 dintre ele au fost duse cu microbuze ale ISU Teleorman către stația Roșiori, iar de acolo au urcat în alt tren care să le ducă la destinație.

Dezastru în Grecia

Cel puțin 57 de persoane au murit într-un accident de tren în Grecia, iar premierul țării a declarat că dezastrul pare să se datoreze în principal unei „tragice erori umane”.

Continuă căutarea supraviețuitorilor după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă care transporta containere maritime și care circula în direcția opusă, dar pe aceeași linie ferată, la viteze estimate la 160 km/h. Vagoanele au deraiat și apoi au luat foc în cel mai mortal accident feroviar din istoria Greciei. Temperaturile într-un vagon au crescut până la 1.300C după ce a luat foc.

Unii pasageri au intrat prin ferestre pentru a scăpa din infern, marți seara târziu, în timp ce alții au fost aruncați la 40 de metri din cauza impactului accidentului. Serviciul de pasageri plecase din Atena și se îndrepta spre orașul Salonic, în nordul țării, când coliziunea a avut loc în apropiere de orașul central Larissa, la 320 de kilometri nord de capitală.

Se crede că multe dintre victime sunt studenți universitari care se întorceau acasă după un weekend prelungit de vacanță din Grecia.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.