Câţi bani ai da să-ţi îndulceşti ziua?

1. Diamond fruitcake 1,65 mil. dolari

Nobue Ikara, cunoscutul patiser şef, a creat în 2005 cel mai scump desert vândut vreodată. Diamond fruitcake sau tortul de milioane, a fost vândut de Crăciun pentru fabuloasa sumă de 1,65 mil. dolari. Ce l-a făcut atât de scump? Cele mai bune prietene al unei femei: diamantele. Diamond Fruitcake

Tortul este decorat cu 223 de diamante. Celebrul patiser a avut nevoie de şapte luni pentru a finaliza această operă de artă, dintre care primele şase i-au fost necesare realizării conceptului.

2. Strawberries Arnaud 1,4 mil. dolari

Înghţată de căpşune cu citrice şi vin roşu. Reţeta de bază este simplă. Cu toate acestea, desertul preparat în restaurantul Arnaud, din Cartierul Francez din New Orleans, are un topping special. Un diamant roz de 4,7 carate care a aparţinut bancherului Sir Ernest Cassel. Un aşa desert nu poate fi servit decât cu o băutură pe măsură, un lichior de aproape 25.000 de dolari.

3. Platinum Cake130.000 dolari

Patiserul japonez Nobue Ikara ocupă şi locul al treilea într-un clasament al celor mai scumpe deserturi din lume, cu o altă creaţie de excepţie: torul decorat cu bijuterii din platină. Lanţuri, pandantive sau fulgi de platină fac parte din arsenalul de toppinguri scumpe de la care Nobue Ikara nu a făcut rabat în încercarea sa de a aduce un tribut frumuseţii feminine. Tortul alb decorat cu platină a fost dedicat celor mai cunoscute femei japoneze, precum Rinko Kikuchi şi Chie Kumazawa. Prin creaţia sa, patiserul a încercat să încurajeze femeile să poarte bijuterii din platină.

4. Frrozen Haute Chocolate 25.000 dolari

Serendipity 3, popularul restaurant din Upper East Side, Manhattan, deschis încă din 1954, a realizat, împreună cu bijutierii de la Euphoria New York, un desert de 25.000 de dolari. Ingredientele sunt scumpe şi preţioase ca.. aurul de 23 de carate.

5. The Fortress Stilt Fisherman Indulgence14.500 dolari

Cel de-al 5 lea desert scump vine din Sri Lanka, de la luxosul hotel The Fortress. În restaurantul Wine3 a fost preparat desertul cu frunze din aur şi frişcă irlandeză. Se serveşte cu mango şi compot de rodii, şampanie şi o figurină din ciocolată garnisită cu pietre preţioase.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed