AcasăActualitateJustitieCazul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de...

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în dosarul uciderii adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă. Este pedeapsa maximă pe care o poate primi, conform legii, o persoană în vârstă de peste 65 de ani. De asemenea, Dincă trebuie să le plătească daune morale de 700.000 familiilor celor două tinere.

În aceste condiții, a fost menținut sechestrul asupra bunurilor bărbatului. Sentinţa poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile. Instanţa s-a pronunţat în Cazul Caracal după mai multe amânări. La Tribunalul Olt, unde cauza s-a judecat pe fond, audierile s-au încheiat în luna mai, apoi a fost fixat termen pentru deliberare şi pronunţare în luna iunie, amânate însă până astăzi.

Dincă şi un presupus complice, Ştefan Risipiţianu, au fost trimiși în judecată în 2020 pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, și a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Și cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată și violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul. Risipițianu a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Gheorghe Dincă se află în arest, în penitenciarul din Craiova.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.