x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Cazul CARACAL: S-a publicat RAPORTUL mult așteptat. DOCUMENT

Inspecţia Judiciară a publicat raportul despre verificările în cazul Caracal.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 10.09.2019, 16:56

Inspecţia Judiciară a prezentat public un raport referitor la Stadiul lucrărilor în Cazul Caracal. După un demers similar făcut săptămâna trecută de DIICOT, Inspecţia Judiciară oferă detalii despre fiecare verificare în parte.

 

Documentul poate fi consultat AICI! (.pdf)

 

La capitolul verificări disciplinare, Inspecţia Judiciară are în derulare o cercetare disciplinară care îl vizează pe procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, şi o altă cercetare disciplinară care vizează scurgea de informaţii din dosar, prin intermediul unei asociaţii a procurorilor, vizaţi fiind procurorii Alexandra Carmen Lăncrănjan de la DNA, Adrian Cosmin Iordache de la DNA, Antonia Diaconu de la PJ Piteşti, Ovidiu Cristian Popescu de la PJ Caracal şi Cătălin Alexandru Zăvoianu de la PJ Caracal. Cercetarea referitoare la judecătorul Constantin Cristinel Măceşeanu, magistratul care a aprobat percheziţia acasă la Dincă, a fost clasată.

 

În ceea ce priveşte controalele, IJ a efectuat un control tematic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal vizând activitatea desfăşurată în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 iulie 2019, controalele cerute de Secţia pentru procurori a CSM la DIICOT şi la parchetele de tribunale şi judecătorii, pe tema a dosarelor penale având ca obiect infracţiunile de lipsire de libertate şi omor, fapte investigate în contextul sesizărilor privind dispariţiile de persoane.