x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Cazul de la CARACAL: Așa a fost prins GHEORGHE DINCĂ

Gheorghe Dincă a fost descoperit cu ajutorul listingului telefonului de pe care a sunat Alexandra la 112 şi după imaginea maşinii lui.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 17.08.2019, 10:27

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşeanu, fata ucisă de Gheorghe Dincă, a făcut public pe contul său de Facebook o parte a raportului Parchetului general în cazul Caracal. Cumpănaşu nu a spus cărei instituţii aparţine raportul, însă informaţia este vizibilă pe documentele publicate.

 

Potrivit raportului, suspectul Gheorghe Dincă a fost descoperit în noaptea de 26 iulie, în jurul orei 1, cu ajutorul listingul telefonului de pe care a sunat Alexandra la 112, pe 25 iulie, în jurul orelor 11:00.

 

Poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale (DOS) au comunicat procurorilor că numărul de telefon de pe care a sunat Alexandra este o cartelă pre-pay inactivă, însă au descoperit că, de pe acel număr, fusese apelat telefonul lui Dincă, în luna mai. A fost primul indiciu care i-a dus pe anchetatori la Dincă.

 

Apoi, procurorul DIICOT Craiova, Liviu Vasilescu, cel care instrumenta cazul Luizei Melencu, le-a furnizat procurorilor de la Caracal imaginea unui Renault break gri, considerat maşina suspectului.

 

Cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă au descoperit numărul maşinii. Era a lui Dincă. Cu aceste două informaţii esenţiale, au mers la judecător şi au obţinut mandat de percheziţie.

 

Raportul PG identifică şi problemele din activitatea poliţiştilor şi procurorilor de la Caracal.

 

Astfel, procurorii au aflat de la televizor de cazul dispariţiei Alexandrei, nu de la Poliţie, aşa cum era normal.

 

În plus, poliţiştii şi procurorii, de comun acord, au decis să intre în locuinţa suspectului abia la 6 dimineaţa, nu la 3, când au obţinut mandatele de percheziţie.

 

 

Articolul integral pe G4MEDIA