x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

Cazul de la CARACAL: MARILE SEMNE de ÎNTREBARE după ziua de sâmbătă

G4Media are mai multe semnele de întrebare în comportamentul Institutului de Medicină Legală în cazul testului ADN asupra rămășițelor găsite în pădurea de lângă Caracal.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.08.2019, 9:50

Sâmbătă, DIICOT a anunțat că expertiza ADN făcută de Institutul Național de Medicină Legală (INML) asupra oaselor găsite în lizera pădurii din Caracal a eșuat din cauză că fragmentele erau prea arse. Anunțul era așteptat încă de vineri seară, când Ministerul Sănătății anunțase pe un grup de discuții că expertiza a fost terminată, dar a fost public abia sâmbătă.

 

Primul semn de întrebare care apare este de ce Institutul de Medicină Legală nu a analizat tot materialul probator (fragmente de oase, dinți și alte materiale), așa cum au cerut procurorii, și s-au oprit doar asupra oaselor?

 

Din comunicatul parchetului reiese că procurorii au cerut INML încă de la început expertizarea tuturor probelor ridicate, inclusiv dinții.

 

„Precizăm că, prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.”

 

Direcția de Combatere a Crimei Organizate și Terorismului (DIICOT) a anunțat că Institutul de Medicină Legală nu a putut extrage ADN din oasele găsite în pădurea de lângă Caracal pentru că erau prea arse. Astfel că DIICOT a cerut, de urgență, expertizarea și a celorlalte probe găsite în același loc.

 

De ce INML a informat Ministerul Sănătății înaintea parchetului?

 

Este a doua dilemă în comportamentul Institutului, care deși este în subordinea Ministerului Sănătății, în cazul stabilirii profilului genetic al Alexandrei, nu a urmat aceiași pași. În urma unui mesaj dat vineri seară de Ministerul Sănătății, presa a aflat că INML a trimis la DIICOT raportul, însă sâmbătă dimineață documentul nu ajunsese la dosar.